Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Har brug for mere tid: Interessen for eventuelt byggeri omkring Herlev Hallerne har været stor

Herlev Kommune har brug for mere tid til at undersøge alle muligheder, når det kommer til udviklingen af området omkring Herlev Hallerne.

I oktober 2022 indgik Herlev Kommune en aftale med PensionDanmark – og den aftale er endt med at starte en mindre lavine af modvilje blandt borgerne omkring Herlev Hallerne mod byggeri på op til fire etager.

Så stor modvilje, at kommunen nu foreslår at forlænge aftalen med PensionDanmark med seks måneder for at have tid til at afdække alles synspunkter i den allerede noget omdiskuterede sag.

Det fremgår af dagsordenen for det kommende kommunalbestyrelsesmøde.

LÆS OGSÅ: Hvorfor samarbejder biblioteket med fødeafdelingen?

For at finde hoved og hale i hele forløbet må vi dog en smule tilbage i tiden.

Idrætsfaciliteter, workshops og underskrifter

Det hele startede nemlig med budgetaftalen i 2020, hvor et ønske om en fornyelse og en modernisering af Herlevs idrætsfaciliteter var central.

LÆS OGSÅ: Ekspert: Dét kan Herlev få ud af at være med i stort tv-show

I midten af oktober sidste år indgik man derfor et samarbejde med PensionDanmark, der igangsatte nogle forundersøgelser af mulighederne for at udvikle området omkring Herlev Hallerne. Den aftale løb frem til slutningen af marts 2023.

I forbindelse med forundersøgelserne blev først idrætsforeningerne og derefter naboerne i området inviteret til to workshops, hvor man kunne dele sine drømme og visioner for området. Og her kom også boligbyggeri på tale.

Samtidigt faldt borgerne over forslaget til den nye kommuneplan for 2023-2035, hvor det i området foreslås, at det skal være tilladt at bygge op til fire etager i området. Det satte gang i bekymring hos borgerne i området, der startede en underskriftindsamling mod netop byggeri i op til fire etager i området. I alt 577 borgere skrev under, og alle underskrifter blev i sidste uge afleveret hos borgmesteren.

De 577 underskrifter blev afleveret til borgmesteren i en samlet konvolut torsdag. Foto: Amanda Kieler Andersen.

 

Og så når vi altså frem til denne uge, hvor kommunen nu foreslår, at forundersøgelsesperioden i samarbejde med PensionDanmark forlænges med seks måneder, fordi »interessen og engagementet for dette projekt har været stort, og af hensyn til inddragelsen af borgerne og foreningerne er der brug for mere tid til dialog med borgerne i og omkring området, så alle synspunkter og konsekvenser bliver afdækket,« som det altså står beskrevet i dagsordenen.

Forslaget om at forlænge forundersøgelsesperioden skal behandles af kommunalbestyrelsen 19. april.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!