Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

VIDEO: Ny forbindelse mellem Herlev Syd og bymidten klar til indvielse

Opdateret: Den længe ventede stitunnel under S-togsbanen er næsten færdig, og snart bliver den også indviet officielt. Udvalgsformand glæder sig.

Opdateret onsdag 15. nov. 2023 klokken 10 med nyt tidspunkt for indvielse.

Siden 2017 i hvert fald har kommunalbestyrelsen i Herlev Kommune haft en stitunnel under Frederikssundbanen på dagsordenen. Nu ser den stort set færdig ud, det eneste, der mangler, er en ‘fejl og mangler’-gennemgang, oplyser kommunen, og det glæder formand for Miljø-, Klima- og Teknikudvalget, Marianne Dithmer (EL).

»Det bliver fantastisk. Det er noget, vi har prioriteret højt,« siger hun og nævner, at først på prioritetslisten står ‘sikker skolevej’, og dernæst handler det om at skabe en nemmere forbindelse mellem erhvervs- og boligkvarteret i Herlev Syd til bymidten.

»Du har jo ikke kunne komme med din cykel fra det ene til det andet uden at skulle køre hele vejen udenom eller tage trapperne ved stationen,« forklarer Marianne Dithmer, der er glad for, at det bliver nemmere og mere sikkert for de bløde trafikanter.

Snarlig indvielse

Herlev Bladet har spurgt kommunen, hvornår den nye stitunnel officielt skal indvies. Det er planlagt til 20. november 2023 klokken 12.30, med deltagelse af Herlevs borgmester, Thomas Gyldal Petersen (S).

Stitunnellen strækker sig over cirka 300 meter fra Hørkær 5 til Engløbet over for Herlev Byskole afdeling Eng.

LÆS OGSÅ: Så er planen klar

Stitunnellen starter ud for Hørkær 5 og er cirka 300 meter lang. Den går ned under S-togsbanen og ender over for Herlev Byskole afdeling Eng. Foto: Kenneth Hougaard.
Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!