Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Kommunen vil lukke ulovlig pakkeshop på Vindebyvej

Herlev Kommune har indledt en sag med henblik på lukning af CR Pakkeshop på Vindebyvej. Lokalerne er ikke godkendt til erhverv som en pakkeshop. Ejerne af pakkeshoppen håber, at de kan blive.

Herlev Kommune vil lukke CR Pakkeshop på Vindebyvej 55A, da lokalerne ikke er godkendt til at drive erhverv som en pakkeshop. Det oplyser Herlev Kommune til Herlev Bladet i denne uge. 

Problemet med pakkeshoppen er ifølge kommunen, at den er i strid med kommuneplanen fra 2013, som løber frem til 2025. 

I et skrifteligt svar til Herlev Bladet uddyber Jacob Uhrskov Egholm, som er teamleder i Center for Teknik og Miljø:

’Der er tale om en væsentlig anvendelsesændring, som kræver byggetilladelse, og der er aldrig søgt om tilladelse. Det er endvidere i strid med kommuneplanens rammebestemmelse, som fastlægger det til et B8-område, hvor der kun må indrettes boliger,’ skriver han blandt andet om de lokaler, der tidligere har været en køreskole. Noget, der ifølge kommunen var givet tilladelse til.

Det oplyses, at både pakkeshoppen og ejeren af Vindebyvej 55A har fået et påbudsvasrel om lukning via digital post. I det varsel fremgår det, at de er mulighed for at komme med bemærkninger til sagen senest den 8. januar.

Læs også: Kunstgræsbane til politisk behandling 

Ingen vidste noget 

Det er dog først, da Herlev Bladet kontakter pakkeshoppen den 7. januar, at de bliver gjort opmærksom på, at der overhovedet er en sag.

»Jeg håber virkelig ikke, at vi må lukke. Vi har mange glade kunder. Vi har ikke vidst noget. I vores kontrakt står der, at det er et erhvervslejemål, og at det kun må benyttes til pakkeshop,« siger den nuværende ejer af pakkeshoppen, Omar Kanber, som slår fast, at han aldrig har ville gå imod reglerne, og at han håber, at der kommer en løsning, så de ikke skal lukke.

Læs også: Kvinden med den tunge kuffert betaler bedemanden tilbage 

Påbudsvarslet kom frem for sent 

Årsagen til, at pakkeshoppen ikke kendte til det udsendte varsel, før Herlev Bladet kom ind i billedet, skyldes dels tekniske problemer i forvaltningens IT-system, og dels at pakkeshoppen, der fik nye ejere i decemeber, ikke havde oprettet en digital post til virksomheden.

Varslet blev nemlig afstendt den 23. december 2020, men det var først 5. januar 2021, tre dage før fristen for bemærkninger, at varslet landede i pakkeshoppens digitale postkasse.

‘Vi vil selvfølgelig beklage over for parterne i sagen, og de får en partshøring med en ny frist, så de får mulighed for at forholde sig til høringen og høringsmaterialet på ny med den fulde frist,’ skriver Jacob Uhrskov Egholm fra Teknik og Miljø i en mail. 

Og også Omar Kanber erkender, at de har en del af ansvaret i sagen.

»Vi har et ansvar i forhold til den digitale postkasse. Men vi har lige fået butikken i en storm af pakker, der har været en masse helligdage oveni. Det er helt klart en fejl. Kommunen burde have haft styr på tidsfristerne, og vi har ansvaret for, at vi ikke har haft styr på postkassen,« siger han. 

Herlev Bladet har forgæves forsøgt at få kontakt til ejeren af lokalerne på Vindebyvej 55A, som ifølge avisens oplysninger befinder sig i Tyskland. 

LÆS HELE HISTORIEN om pakkeshoppen på Vindebyvej i denne uges udgave af Herlev Bladet 

 

 

 

 

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!