Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

‘Kvinden med den tunge kuffert’ betaler bedemand tilbage

Bedemand i Herlev Michael Holgersen, der i 2018 blev snydt af den norske storsvindler, Marie Madeleine Steen, som siden blev idømt fængselsstraf, fik i sidste uge sine penge tilbage. Det kom mildest talt bag på ham.

»Jeg er dybt chokeret og studser over det. Jeg er virkelig i vildrede,« lyder det fra bedemand i Herlev Michael Holgersen.

Hans reaktion kommer efter, at der torsdag i sidste uge tikkede knap 1.400 kroner ind på hans konto. Pengene kom fra den norske storsvindler, 63-årige Marie Madeleine Steen, der i Danmark blev landskendt som ‘Kvinden med den tunge kuffert’ efter en truecrime podcast, som Politiken lavede i samarbejde med Third Ear.

LÆS OGSÅ: Kvinden med den tunge kuffert opgiver ankesag

I december 2018 blev hun idømt halvandet års fængsel og udvisning af Danmark i 12 år for bedrageri af særlig grov karakter. I alt blev hun dømt i 24 forhold, hvor bedemanden i Herlev altså var et af dem.

Første møde

Bedemanden mødte hende første gang i juli 2018, hvor hun var kommet ind i hans forretning under påskud af at planlægge sin søns begravelse. Desværre havde hun mistet sin pengepung ombord på et fly, men ville få den tilbage dagen efter, forklarede hun.

Bedemanden lånte hende derfor 1.200 kroner til et ophold på Herløv Kro. Penge han ikke ville have set mere til, hvis ikke det var fordi, kvinden senere samme måned blev arresteret efter et tip fra en borger, som havde læst bedemandens historie i denne avis.

Selvom kvinden efterfølgende fik dom for bedrageriet ved Retten i Lyngby og siden opgav at anke sagen, havde Michael Holgersen ikke i sin vildeste fantasi regnet med, at han ville se mere til hende eller hans penge.

63-årige Marie Madeleine Larsen eller ‘Mia Maria Steen’, som hun præsenterede sig som for den lokale bedemand Michael Holgersen.

Meget skeptisk

»Faktisk havde jeg afskrevet de her penge for lang tid siden,« fortæller han, der først fik en mail fra hendes advokat, som sidenhen også ringede til ham.

»Jeg grinte, da han nævnte,  at han var advokat for hende, og han sagde, at de andre, han havde kontaktet, havde gjort det samme. Jeg tænkte: ’Der er noget fusk ved det her’, så jeg var også på nettet for at tjekke op på, om han nu også var advokat,« griner bedemanden, der har måtte konstatere, at de 1.200 med procesrente rigtignok er gået ind på kontoen.

Hvad der ligger bag, tør han ikke gisne om, og han kunne ikke tænke sig at snakke med Marie Madeleine Steen igen, for han kan ikke forestille sig, at hun har ændret sig.

LÆS OGSÅ: I dag begyndte retssagen

»Når hun har snydt og bedraget i så mange år, så tror jeg ikke, hun kan ændre sig,« siger han, der kalder hende en rigtig god skuespiller.

Med de mange år henviser han til, at kvinden ifølge Wikipedia har haft en aktiv ’karriere’ som svindler siden 1992, er dømt flere gange og ifølge et svensk tv-program blev kaldt ’Nordens største bedragerske’.

Hun har været dømt og har  afsonet flere gange, og nu altså senest ved Retten i Lyngby i 2018 med de 24 forhold, som svarede til bedrageri for 39.214 kroner.

På eget initiativ

Ifølge bedemand Michael Holgersen er beløbet dog meget større, da han har kendskab til flere kirker og præster, som hun også har bedraget. Men på grund af et fortrolighedsløfte har præsterne ikke anmeldt sagerne. Derfor er det ’kun’ de 39.000 kroner, som hendes advokat, Simon Hauch fra Advodan Lyngby, er i gang med tilbagebetale. Han oplyser pr. mail:

»Det er hendes eget ønske og på hendes eget initiativ, at hun tilbagebetaler gælden til de 24 personer (i det omfang jeg kan finde frem til dem) som hun jo også er dømt til at skulle tilbagebetale i henhold til dom fra 2018,« skriver han.

LÆS OGSÅ: Advarsel første til anholdelse

At det er frivilligt bekræftes ifølge ham af retspraksis, der siger, at man senest 14 dage efter en dom skal betale erstatning. Det vil sige, at gælden skulle have været betalt i januar 2019, og da ingen, heller ikke bedemanden, ifølge advokaten efterfølgende har gjort krav på erstatning, havde hun ikke behøvet at tilbagebetale.

Nuvel, bedemanden har fået sine penge – med renter, og de skal have ben at gå på.

»Der var en, der sagde: ’Gå ud og spis en god middag,  men det kan man jo heller ikke i disse tider, så jeg har tænkt mig at investere dem,« siger han, der håber, at sagen med storsvindleren nu er endeligt slut.

Herlev Bladet har forespurgt Marie Madeleine Steen om et interview, men hun er ikke interesseret.

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!