Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Bølle-Bob-teaterforestilling skaber fællesskab på tværs af 4. klasserne

Onsdag skal 4. klasserne fra Lindehøjskolen opføre ‘Bølle-Bob’ for elever og forældre. Fokus er blandt andet på at skabe mere fællesskab blandt 4. klasseseleverne.

»Åh smukke Sally, smukke dukke Sally. Alle folk i byen synes, at Sally er smuk.«

4. klasseselever, der synger teksten til ‘Smukke Sally’, kan tydeligt høres fra skolegangen, når man nærmer sig spejlsalen på Lindehøjskolen. Inde i salen er de i fuld gang med at øve opførelsen af ‘Bølle-Bob’, hvilket de med tre øvrige 4. klasser kommer til at bruge alle undervisningstimer på frem til onsdag.

Foran eleverne står musiklærer Louise Rosing-Schow, der er i gang med at vise, hvad de skal gøre med deres kroppe, mens de synger. 

»Så kigger I ind i jeres hænder som et spejl. Og herefter bukker I helt ned i knæene,« siger hun højt til eleverne, mens hun gør det samme.

For Louise Rosing-Schow er det vigtigt, at eleverne får en god oplevelse under opførelsen af teaterforestillingen. 

»Eleverne skal have en oplevelse, som er anderledes end deres almindelige skolehverdag, og så håber jeg, at de kommer til at synes, at det er vildt sjovt, og at de hygger sig sammen,« siger hun, der bliver enormt motiveret af, at eleverne lægger så meget energi i forestillingen.

Musiklærer Louise Rosing-Schow er i fuld gang med at vise 4. klasseseleverne, hvordan de skal bukke ned i knæ under sangen. Foto: Camilla Bidstrup Møller

LÆS MERE: Trivselsvejleder skal fange elever med bekymrende fravær – inden det går galt

Skaber fællesskab blandt 4. klasserne

Teaterforestillingen er ikke kun sat i værk for at give eleverne en god oplevelse, men også for at de opnår mere samvær og opnår et større fællesskab på tværs af 4. klasserne.

Musiklærer Louise Rosing-Schow er ikke i tvivl om, at forestillingen bringer eleverne sammen og skaber et større fællesskab.

»Man bliver hurtigt lukket om sin egen lille klasse, og jeg tænker, at vi på denne her måde kan få dem spredt og blandet så meget som muligt, så de kan lære hinanden at kende på kryds og tværs af klasserne,« siger hun, hvorefter hun pointerer, at elevernes glæde og energi smitter af på hende.

Og der er ingen tvivl om, at teaterforestillingen hitter blandt eleverne, og flere af dem er enige i, at det skaber mere fællesskab blandt dem.

Én af dem er 11-årige Linus Rasmussen Vittrup.

»Jeg synes, det er rart at være sammen med de andre 4. klasser, fordi så får man nogle nye venner,« siger han, der rigtig gerne vil prøve en lignende teaterforestilling igen.

10-årige Sara Olivia Klæstrup Andersen er også rigtig glad for, at hun kan være sammen med de andre 4. klasseselever, som hun normalt ikke ses med. 

»Jeg synes, at det er sjovt, og så kan vi være mere sammen med de andre 4. klasser. Det vil jeg gerne noget mere,« siger hun, der har høje forventninger til, at forestillingen bliver god.

Alfred Kuhn Petersen, Linus Rasmussen Vittrup, Aura Victoria Lund Andersen og Sara Olivia Klæstrup Andersen synes alle, at det er rigtig fedt at arbejde med teaterforestillingen. Foto: Camilla Bidstrup Møller

En stor oplevelse

For 10-årige Alfred Kuhn Petersen bliver den allerstørste oplevelse at stå foran elever og forældre, hvilket han ser meget frem til.

»Mine forventninger er, at man ikke kan lade være med at smile, fordi alle kigger på én og smiler. Det bliver fedt at stå foran så mange mennesker for første gang,« siger han, hvorefter han tilføjer, at det forhåbentlig bliver en oplevelse, som han aldrig vil glemme.

10-årige Aura Victoria Lund Andersen ser allermest frem til at skulle op på scenen, da hun ikke har så meget erfaring med at stå foran så mange mennesker. 

»Jeg synes, det er meget fedt at kunne overvinde sin sceneskræk. Så det bliver meget sjovt at lære,« siger hun, der har en forestilling om, at forestillingen bliver rigtig god.

Teaterforestillingerne er på Lindehøjskolen den 22. marts klokken 10.30 for eleverne og klokken 16:30 for forældrene.

Har du en anden god historie, så skriv til camilla@herlevbladet.dk

LÆS MERE: Skolernes Skakdag skaber fællesskab blandt elever

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!