Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Borgere ønsker flere forretninger i Skovlunde Center Syd

Etableringen af det nye Skovlunde Center Nord er i fuld gang, og flere forretninger er allerede åbnet. Men hos Center Syd er butikkerne ikke mange, og der står det mere stille. Herlev Bladet har besøgt Center Syd og snakket med fire borgere, som mener, at der er mangel på forretninger i centret.

Ballerup Boulevard. Vejen, der adskiller det gamle Skovlunde Center Syd og det kommende Skovlunde Center Nord. Kigger man mod Center Syd, ser man en længere rød murstensbygning, som har stået der siden 1977 og ikke er blevet fornyet siden. Kigger man mod det nye Center Nord, ser man en stor byggeplads, hvor man er i fuld gang med at etablere en masse nye boliger og butikker, og allerede en Netto, et apotek og boliger er taget i brug. Den nye Skovlunde bymidte eller Skovlunde Center Nord skal tiltrække flere kunder til Skovlunde, og planen er, at den står færdig januar 2025.

Etableringen af det nye Center Nord og en masse boliger er i fuld gang. Foto: Camilla Bidstrup Møller

Men hos Skovlunde Center Syd er der ikke sket nogen særlig udvikling, og når man går igennem centret torsdag formiddag, er der næsten tomt for kunder. De fleste kunder, der færdes i centret, kommer gående med en indkøbsvogn fra parkeringspladsen og direkte ind i Super Brugsen. Ifølge to butiksansatte og to besøgende bør man etablere flere forretninger i Center Syd for at skabe et mere aktivt butiksliv.

Mangel på butikker

Den første forretning, man støder på i Center Syd, er Super Brugsen. Her er pensionist Lise Schwaner på vej ind i butikken. Hun siger, at hun ikke er i tvivl om, at der er mangel på forretninger i centret.

»Det er jo, fordi der ingen butikker er. Det er jeg helt sikker på. Der er jo meget fokus på, at man skal handle lokalt, og nu er vi jo dér, hvor vi har brug for nogle flere butikker for at handle lokalt,« siger Lise Schwaner.

Lise Schwaner mener, at flere forretninger vil kunne tiltrække flere kunder til centret. Foto: Camilla Bidstrup Møller

Ved indgangen til Super Brugsen kommer Tine Teit Andersen, der er bogholder i et regnskabscenter i Herlev, gående med sine to døtre. Hun siger, at der trænger til noget mere liv i Center Syd, så flere også vil handle lokalt.

»Der er ikke så mange (besøgende, red.), som der nok har været. Der sker ikke så meget her. Nok fordi der ikke er så mange butikker. Derfor vil jeg sætte pris på, at der sker noget mere, så der kommer noget mere liv,« siger Tine Teit Andersen.

Tine Teit Andersen synes, at Skovlunde Center Syd trænger til noget mere liv, så der vil komme flere besøgende. Foto: Camilla Bidstrup Møller

LÆS MERE: Sådan faldt brikkerne på plads: Center syd foreløbig fredet

Mindre forbrug hos kunderne

En spytklat væk fra Super Brugsen er Joachim Wessels, der er butiksansat/mekaniker hos Cykelstyrken, i gang med at stille en masse cykler ud foran butikken. Han siger, at han de sidste par måneder har kunnet mærke, at der har været færre kunder i butikken. Både fordi kunderne søger andre steder hen, men også på grund af inflationen.

»Der er ikke så mange indkøbsmuligheder her, og derfor kommer der færre forbi cykelhandleren. Men der er heller ikke nogen tvivl om, at det med, at danskerne har haft færre penge mellem hænderne, også har en betydning,« siger Joachim Wessels.

Joachim Wessels har de sidste par måneder mærket til, at færre har handlet lokalt, og at danskerne har været ramt af inflationen. Foto: Camilla Bidstrup Møller

Længere nede ad centret står Marianne Steenberg, der er butiksleder i Folkekirkens Nødhjælps Genbrug. Hun siger, at hun ikke har oplevet, at der har været langt færre kunder, men at omsætningen er faldet, da kunderne ikke køber lige så meget som før.

»Vi har næsten haft lige så mange kunder, som vi plejer, men vi har ikke solgt lige så meget, som vi plejer. Der er stadig mange, der køber genbrug, men ikke i så store mængder,« siger Marianne Steenberg og tilføjer:

»Det kan både være, fordi danskerne har holdt sig tilbage med at shoppe lige så meget, som de gjorde engang, men også fordi indkøbsmulighederne ikke er særlig mange i centret.«

Selvom omsætningen er faldet, har der ikke været lige så stor mangel på kunder hos Folkekirkens Nødhjælps Genbrug. Foto: Camilla Bidstrup Møller

LÆS MERE: Rema har købt sig ind i Skovlunde Center Syd

Flere forretninger i centret

De fire borgere har selv nogle forslag til, hvordan der kan skabes et mere aktivt butiksliv i Skovlunde Center Syd. Cykelhandler Joachim Wessels mener, at man bør etablere nogle flere forretninger, så folk ikke søger hen i andre centre.

»Man kunne bygge nogle flere butikker, som gør, at det ikke kun er brugsen eller cykelhandleren, man kører til, men at der også er nogle små specialforretninger, så man ikke kører til Herlev Bymidte eller Rødovre Centret,« siger Joachim Wessels.

Pensionist Lise Schwaner mener også, at der bør blive bygget flere forretninger i centret, så Skovlundes borgere ikke handler i andre centre.

»Jeg tænker, at man skulle have nogle flere populære forretninger, f.eks. Matas eller Normal, så man ikke behøver at køre til Herlev eller Ballerup for at købe en lille ting,« siger Lise Schwaner.

Klokken 11:30 torsdag var der næsten tomt for besøgende i centret. Foto: Camilla Bidstrup Møller

Bogholder Tine Teit Andersen mener, at man især bør satse på mere caféliv, så det kan tiltrække nogle flere unge mennesker.

»Man bør ikke kun satse på at bygge flere forretninger, men også flere spisesteder så flere unge får lyst til at komme forbi og være sociale her,« siger Tine Teit Andersen.

Uvished om centrets fremtid

Butiksleder Marianne Stenberg mener, at der automatisk vil komme flere besøgende, når udbygningen af Skovlunde Center Nord og bebyggelsen af de nye boliger på Ballerup Boulevard er færdig. Men hun er stadig bekymret for Skovlunde Center Syds fremtid.

»Jeg tror, at det regulerer sig selv, for med alt det byggeri, der er, kommer der automatisk flere kunder. Men vi mangler en masse butikker, og det ville være synd, hvis centret blev nedlagt,« siger Marianne Steenberg og tilføjer:

»Vi i Center Syd kender jo egentlig ikke vores fremtid. Det hele er så uvist.«

Herlev Bladet har tidligere skrevet om udviklingen af Skovlunde Center Syd. Dengang oplyste Ballerup Kommune, at planen er først at gå i gang med en eventuel udvikling af syd, når nord er færdig og i drift.

Har du en anden god historie om Skovlunde, så skriv til camilla@herlevbladet.dk

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!