Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Coronasmitte: Tre kommuner overhaler Herlev

Efter flere dage med førstepladsen ligger Herlev nu nummer fire på listen over kommuner med de højeste smittetal.

Siden weekenden har Herlev været den kommune i landet, som har været hårdest ramt af coronasmitten målt per 100.000 indbyggere. Men efter flere dage på den ærgerlige førsteplads har tre andre kommuner nu overhalet Herlev og skubbet byen ned som den fjerde hårdest ramte kommune i landet. Det viser tal fra Statens Serum Institut fredag eftermiddag.

Tallene viser, at Herlev de seneste syv dage har 93 nysmittede den seneste uge svarende til 321 per 100.000 indbyggere. Trods det stadig høje tal er det det laveste siden torsdag i sidste uge, hvor tallet var på 88 smittede.

Med de smittetal i Herlev har nabokommunerne Albertslund, Brøndby og Ishøj nu indtaget pladsen som de hårdest ramte kommuner.

Læs også: DTU øger indsats i kampen mod corona

Restriktionerne forlænges 

Forsamlingsforbuddet på 10 personer og anbefalingen om en ´social boble’ på max 10 mennesker er i dag fredag blevet forlænget foreløbigt til den 13. december. Restriktionerne skulle ellers været udløbet på søndag.

Beslutningen kommer efter, at sundhedsmyndighederne har anbefalet regeringen at forlænge restriktionerne. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Sundheds-og Ældreministeriet.

Herlev Bladet følger udviklingen tæt. Hold dig opdateret på heleherlev.dk og på vores Facebookside 

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!