Efter kritik: Politikere vil diskutere mobbesag i kommunalbestyrelsen
Efter at en uafhængig myndighed har kritiseret skolelederen og Lindehøjskolens antimobbestrategi kræver SF og konservative, at man diskuterer mobning på næste kommunalbestyrelsesmøde. Borgmesteren er imødekommende.
»Det er vi nødt til at have op på et politisk plan, det kan vi ikke tolerere,« lyder det fra Hanne Bjørn-Klausen (C), der sammen med SF’s Arly Eskildsen vil have DCUM’s (Dansk Center for Undervisningsmiljø) tilsyn med Lindehøjskolen efter sidste års mobbesag på den åbne dagsorden på næste kommunalbestyrelsesmøde.
Derfor har de sendt en forespørgsel til borgmesteren i kølvandet på det sidste Børne- og Uddannelsesudvalgsmøde, hvor DCUM’s udtalelse var på som et orienteringspunkt. Altså et punkt, hvor man ikke kan beslutte noget.
»Det betyder, at borgmesteren skal redegøre for rapporten og sagens forløb, og så er vi nødt til at have en snak om mobning og Herlev Kommune og en snak om, hvad vi gør på bagkant,« siger Hanne Bjørn-Klausen, der selv var med til at bringe sidste års mobbesag, hvor en 11-årig forsøgte at hænge sig, på dagsordenen.
Dækker over ansvar
De to politikere kritiserer også Lindehøjskolens og kommunens udmelding til forældrene til børn på Lindehøjskolen efter DCUM’s udtalelse kom for en dag.
»Jeg mener, at den måde, som forvaltningen og skoleledelsen skriver ud til forældrene på, er at omgå det reelle indhold af DCUM’s udtalelse,« fastslår Arly Eskildsen fra SF.
»Der er en klar sammenhæng mellem dét, at man pynter på udsagn i udtalelsen og dækker over sit eget politiske og forvaltningsmæssige ansvar,« lyder det.
Hanne Bjørn-Klausen er enig.
»Det brev fortæller intet om, hvad der står i udtalelsen, det er rigtig nok, at det ikke udtaler en kritik af den faglige håndtering, men der er en kritik af ledelsen, så det er noget mærkeligt noget at fremhæve noget (i brevet, red.) som positivt, når udtalelsen er så negativ,« vurderer hun, der ikke forstår brevet.
LÆS brevet og DCUM’s udtalelse
»Hvis jeg tager de negative briller på, så kunne man tro, at det er fordi, man håber, at forældrene ikke læser hele udtalelsen, som følger med brevet,« siger hun.
Forsker i offentlig og politisk kommunikation ved Roskilde Universitetscenter (RUC), Karsten Pedersen, kan godt forstå politikernes kritik, selvom han vurderer, at kommunen ikke decideret har gjort noget forkert, fordi man til brevet har vedlagt hele DCUM’s udtalelse.
»Hvis kommunen er så åben, som de siger (i brevet, red.), så er det lidt underligt, at de ikke tager alt med,« siger han, der vurderer, at motivet kunne være dels at beskytte skolelederen, der også står som underskriver af brevet, og dels at se fremad og undgå, at sidste års dårlige stemning blusser op igen.
Afviser kritik
Borgmester Thomas Gyldal Petersen (S) vil gerne tage sagen op på førstkommende kommunalbestyrelsesmøde, men afviser kritikken.
»For det første synes jeg faktisk, at brevet udviser den alvor, som det her kræver. Jeg tror også, at den måde man læser det på, afhænger af hvilket udgangspunkt man har: At skabe uro eller løse en konkret opgave. Dog hvis man læser det med kritiske briller, kan man godt have en pointe, hvis ikke den fulde udtalelse fra DCUM fulgte med brevet. Så man kan ikke anklage forvaltningen, skolen eller skolebestyrelsen for at stikke noget under stolen, når hele afgørelsen sendes ud i sin fulde ordlyd,« vurderer borgmesteren, der er sikker på, at mange forældre på grund af sagens alvor vil tage sig tid til både at læse brevet og den vedhæftede udtalelse, som han og kommunen vil gøre alt for at følge op på.
»Jeg kan desværre ikke garantere, at der aldrig kommer til at ske en ulykkelig situation som den på Lindehøjskolen igen, men jeg kan garantere, at vi på alle skoler og i hele kommunen vil være optaget af at lykkes endnu bedre,« lyder det.
LÆS hele temaet om kritikken af Lindehøjskolen
Der er lukket for kommentarer