Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Et besøg fra en anden generation: “Børn gør mig altid så varm indeni med al den kærlighed, de giver”

Der er altid masser af kærlighed, samvær og nærvær blandt ældre og børn, når den lokale børnehave kommer på besøg.

»Uh, hvor det blæser, uh, hvor det blæser, uh, hvor det blæser, mer’ og mer.«

Sådan lyder det fra beboerne, der i en stor cirkel bevæger den farverige faldskærm op og ned, så de laver et ‘blæsevejr’. Imens er der højt humør og stor morskab blandt børnene, der med fuld fart løber rundt under faldskærmen.

Som det eneste plejecenter i Herlev Kommune har Lærkegaard indgået et samarbejde med en lokal børnehave, hvor børnene de sidste mange år har besøgt plejecentret. Som en fast tradition havde beboerne på Lærkegaard Plejecenter derfor besøg af børnehaven, Mælkevejen, fredag sidste uge.

Førhen kom børnene på besøg et par gange årligt, når de for eksempel skulle slå katten af tønden eller gå luciaoptog. Men da Lærkegaard Plejecenter ønskede oftere kontakt med børnene, blev det gjort til en fast tradition for to år siden, at Mælkevejen skulle komme på besøg hvert 14. dag.

Der er masser af sjov og ballade blandt børn og ældre, når de leger med den farverige faldskærm. Foto: Camilla Bidstrup Møller

Stor gensynsglæde

Netop som de er færdige med at lege med faldskærm, deler børnene fluesmækkere ud til beboerne. Her slår de på kryds og tværs til nogle balloner, og det kan tydeligt fornemmes på børnenes høje latter og beboernes store smil, at de nyder at tilbringe tid sammen.

Blandt de mange børn finder man 4-årige Carla Albricksen og 4-årige Ella Sylvest. De glæder sig altid til at skulle lege og synge med beboerne.

»De gamle er rigtig søde. Det er altid sjovt at lege ‘fluesmækkerlegen’ med dem,« siger Carla Albricksen.

Når børnene er på besøg hos beboerne, laver de en række aktiviteter, heriblandt ‘fluesmækkerlegen’. Foto: Camilla Bidstrup Møller

»Det er meget hyggeligt at snakke og synge sammen med dem,« lyder det fra Ella Sylvest.

Og der er især én af beboerne, som Carla Albricksen og Ella Sylvest glæder sig ekstra meget til at se, når de er på besøg.

»Jeg kan bedst lide at se gamle Lilian. Jeg savner hende altid,« siger Carla Albricksen, mens Ella Sylvest nikker.

»Jeg glæder mig også altid til at se Lilian. Hun er rigtig sød,« tilføjer Ella Sylvest.

Livsbekræftende besøg

Gensynsglæden er ikke kun stor hos Carla Albricksen og Ella Sylvest. Da børnene har pakket fluesmækkerne sammen, sætter Ella Sylvest sig fluks ved siden af 80-årige Lilian Rasmussen. Her kan det tydeligt ses, hvor meget Lilian Rasmussens øjne med det samme lyser op.

»Jeg elsker, når børnene kommer. Børn gør mig altid så varm indeni med al den kærlighed, de giver,« siger Lilian Rasmussen.

Og det er 96-årige Tove Jørgensen, som også sidder ved siden af Ella Sylvest, helt enig i. Hun ser altid frem til, at børnene kommer på besøg.

Imellem 96-årige Tove Jørgensen og 80-årige Lilian Rasmussen sidder 4-årige Ella Sylvest. De glæder alle tre sig til at tilbringe tid sammen på Lærkegaard Plejecenter. Foto: Camilla Bidstrup Møller

»Jeg synes, det er fantastisk. Jeg har stor respekt for børnene, og de giver os så meget åbenhed og kærlighed, når de er her,« siger Tove Jørgensen

Derfor er Lilian Rasmussen og Tove Jørgensen også enige i, at børnene skaber stor livsglæde og giver en oplevelse af meningsfuldhed, når de er på besøg.

»Børn er noget af det mest livsbekræftende, der findes. De skaber meget liv i vores dagligdag,« siger Lilian Rasmussen.

»Og de giver bare virkelig et frisk pust, fordi de altid er så livsglade og energifyldte,« tilføjer Tove Jørgensen.

Se flere billeder fra besøget på Lærkegaard Plejecenter øverst i artiklen.

Har du en anden god historie, så skriv til camilla@herlevbladet.dk

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!