Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Herlevs tennisveteraner strøg til tops til DM

Prisen som Månedens Sportsprofil i marts går til Svend Lehmann og Peter Jessen fra Herlev Tennisklub, som gik hele vejen og vandt guld ved danmarksmesterskaberne i veterantennis.

De to tennisspillere Svend Lehmann og Peter Jessen vandt den 18. marts danmarksmesterskaberne i veterantennis i herredubbel i aldersgruppen 80+.

DM-titlen kom i hus efter en sejr i finalen mod Niels Boye Olsen og Flemming Juhl fra Trørød Tennisklub.

Finalen blev en spændende affære, hvor det afgørende sæt måtte ud i en tie-break, som i sidste ende tippede ud til fordel for parret fra Herlev Tennisklub, der vandt kampen med cifrene 6-2, 7-6.

»Det var en dejlig følelse, da vi vandt. Særligt da det blev tæt i den sidste kamp, og vores modstandere var ved at indhente vores føring i tie-breaket. Vi havde en seks-syv matchbolde inden vi fik det afgjort,« siger Peter Jessen, om finalekampen, som sikrede veteranparret sin syvende DM-guldmedalje.

Og på trods af den hyppige medaljefrekvens er det stadig noget specielt at vinde guld.

»Det er dejligt at komme til DM-turneringen. Vi hygger os meget med dem der er med, og hvad angår guldmedaljerne, så er vi bestemt ikke blevet blaserte,« siger Svend Lehmann.

Læs også: Ulveflokken spillede sig frem til historisk finaleplads

Gensidig respekt

Svend Lehmann, er æresmedlem i Herlev Tennisklub. Han startede som 14-årig og er nu 82. Han har spillet i Herlev i hele sin karriere.

Hans DM-makker, Peter Jessen, startede sin karriere som 12-årig i Ringe på Fyn og har siden været forbi Fruens Bøge, AB, tre klubber i Thailand, tre klubber i Belgien og til sidst Værløse, inden turen gik til Herlev Tennisklub, hvor han kunne spille sammen med sin gode ven Svend.

De to kender hinanden fra tennisverdenen.

»Jeg kan ikke huske præcis, hvor vi mødte hinanden første gang. Men det var nok kærlighed ved første blik,« griner Peter Jessen.

Det er tydeligt hos de to herrer, at der er et vis gensidig respekt.

»Peter hører jo til blandt legenderne. Han har skovlet guldmedaljer ind. Men han er ikke meget for at fortælle, hvor mange det er,« fortæller Svend Lehmann.

Læs også: – Opskriften på vores succes er en hemmelighed…

»Det var vidst min 30. guldmedalje gennem tiden, den jeg vandt sammen med Svend i søndags,« siger Peter Jessen, som fik sin første juniorpræmie i 1952.

Mange gode år endnu

Svend Lehmann fortæller, at han på en normal uge spiller tennis cirka to timer to gange om ugen. Peter Jessen spiller lidt mere. Og det virker ikke til at være noget, de har tænkt sig at skrue ned for foreløbigt.

»Tennis fylder ret meget i mit liv, og med årene er det kommet til at fylde mere og mere,« siger Svend Lehmann.

»Ja, vi kan slet ikke undvære det. Jeg gruer for den dag, jeg ikke kan spille mere. Så bliver man først rigtig en olding,« tilføjer Peter Jessen og spår, at de to har mange gode år i sig endnu.

»Der var en, der vandt en guldmedalje som 94-årige, så vi prøver at køre videre til vi er 95,« smiler han.

Næste udfordring for de to veteraner er udendørs-DM i slutningen af juli i Værløse.

Et stort tillykke skal lyde til Peter Jessen og Svend Lehmann med det flotte DM-guld og titlen som månedens sportsprofil i Herlev Bladet.

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!