Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Februar: – Eagles var det bedste, der kunne ske for mig

Målmanden for Herlev Eagles, Emil Jidskog, er Månedens Sportsprofil for februar på baggrund af sine imponerende præstationer for klubben, han kom til for lidt over et år siden som konsekvens af noget usædvanlige omstændigheder.

»Det er selvfølgelig en ære. Sidst, nogen fra Herlev Eagles blev Månedens Sportsprofil, var det Kim Staal, så alene på den baggrund er det en ære at få samme pris som ham.«

Sådan siger Emil Jidskog, målmand for Herlev Eagles, i kølevandet på nyheden om, at han er Månedens Sportsprofil i februar.

Den 29-årige svensker kom til Herlev-klubben for lidt over et år siden og har været en sikker sidste skanse lige siden. Alene i sin første halvsæson diskede Emil Jidskog op med en redningsprocent på 91,6 efter 16 kampe.

LÆS OGSÅ: Eagles henter ungt talent til buret.

Den form har han taget med sig ind i sin første hele sæson i Herlev, som blandt andet har ført til klubbens første semifinalekamp i næsten 15 sæsoner ved pokalturneringen Metal FINAL4 i slutningen af januar, hvor modstanderen fra Rungsted Seier Capital dog endte med at snuppe finalepladsen efter straffeslag, i en kamp der sluttede 1-1 efter regulær spilletid.

»Hele holdet spillede godt, og når det gør det, så er det også lettere for mig at se god ud som målmand, men det var selvfølgelig trist, at vi ikke kunne slå dem i sidste ende,« siger Emil Jidskog om semifinaleopgøret, hvor han stod en fantomkamp.

LÆS OGSÅ: Eagles’ pokaldrømme slutter efter straffeslag.

Fra klubløs til Herlev

Målmanden fra den svenske by Tranås burde efter normale omstændigheder slet ikke tørne ud for Herlev Eagles. Skiftet til Herlev-klubben fra sin tidligere klub Hvidovre Fighters i slutningen af 2018 var nemlig ret specielt og betinget af faktorer, som Emil Jidskog ikke selv var herre over.

»Vi fik at vide, at klubben (Hvidovre Fighters, red.) ville gå konkurs, så de (ledelsen i Hvidovre Fighters, red.) sagde, at vi skulle begynde at kigge efter nye klubber. Jeg var meget nervøs, fordi det er ikke nemt for en målmand at finde en ny klub midt i sæsonen,« husker Emil Jidskog og fortsætter:

»På det tidspunkt var min kone gravid, og jeg havde en datter på halvandet år, så bare tanken om at skulle flytte dem midt i sæsonen – og det kunne have været til et hvilket som helst land – var stressende.«

Emil Jidskog var kun lige kommet til Hvidovre Fighters om sommeren og stod nu uden klub blot et halvt år efter. Der skulle dog ikke gå særlig lang tid, før ørnene fra Herlev satte deres kløer i den klubløse svensker.

LÆS OGSÅ: En dag som borgmester: I hælene på Thomas Gyldal Petersen.

»Nikolaj (Flindt, sportsdirektør i Herlev Eagles, red.) ringede faktisk til mig på dagen, hvor vi blev præsenteret for klubbens (Hvidovre Fighters, red.) konkurs, og sagde, at Herlev Eagles gerne ville skrive under med mig, så tingene faldt heldigvis på plads ret hurtigt,« fortæller Emil Jidskog og tilføjer:

»Herlev Eagles var det bedste, der kunne have været sket for mig på det tidspunkt, fordi det er så tæt på Hvidovre, hvor min familie og jeg lige var faldet på plads.«

Målet for Emil Jidskog og Herlev Eagles for resten af sæsonen er at sikre sig den bedst mulige placering i Metal Ligaen forude for sæsonens slutspil, der venter lige rundt om hjørnet.

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!