Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Sommerfugle i fokus: “Nu føler jeg, at jeg har vist, at jeg gerne vil beskytte naturen”

Flotte og farverige sommerfugle havde indtaget lofter og vægge på Gl. Hjortespringskole, da eleverne fejrede Jordens Dag.

»Wow, hvor har de mange flotte farver.« »Se, hvor hurtigt de flyver.« »Hvorfor kunne vi ikke beholde dem?«

Sådan lyder det fra elever og lærere på Gl. Hjortespringskole, som står samlet på græsplænen, mens de slipper en masse sommerfugle løs – og det er der en særlig grund til.

I denne uge har Gl. Hjortespringskole haft fokus på verdensmål 15, livet på land, i forbindelse med Jordens Dag. Her har den truede dyreart, sommerfuglen, spillet en central rolle hos eleverne.

Fokus på sommerfugle

Når man går på skolegangene, er man ikke i tvivl om, at der er fokus på sommerfuglearten. Her bliver man mødt af en masse sommerfugleskitser i alverdens metalliske farver på vægge og lofter.

Og at der er fokus på lige præcis sommerfuglearten er ikke tilfældigt.

»Vi snakker ikke så meget om biodiversitet, som vi bør gøre. Altså, fugle, skove og sommerfugle. Især sommerfuglene for de er jo også ved at uddø, og hvis vi ikke gør noget, har vi lige pludselig ikke de her flotte dyr ude i naturen,« siger Camilla Leth, der er lærer på Gl. Hjortespringskole.

Skolegangene er fyldt med sommerfugleskitser på vægge og lofter. Foto: Camilla Bidstrup Møller

LÆS MERE: Bølle-Bob-teaterforestilling skaber fællesskab på tværs af 4. klasserne

Sommerfugleskitserne har eleverne lavet som en del af en række projekter, som de præsenterer for øvrige lærere og elever for på gangene.

Heriblandt står 16-årige Lara Erdem, 15-årige Emma Lundberg Topp og deres veninde, som præsenterer en masse sommerfuglemalerier, de har været med til at lave.

Lara Erdem og Emma Lundberg Topp er enige om, at fejring af Jordens Dag har været et godt initiativ til at sætte mere fokus på naturen og give dem et bedre kendskab til de truede dyrearter, heriblandt sommerfuglene.

16-årige Lara Erdem (tv.), 15-årige Emma Lundberg Topp (th.) og deres veninde (mf.) præsenterer en masse sommerfuglemalerier, de har været med til at lave. Foto: Camilla Bidstrup Møller

»Jeg synes, det er godt at fejre Jordens Dag, og det har været et sjovt projekt. Det har også været sjovt at male de her sommerfugle og lære mere om dem,« siger Lara Erdem.

»Jeg er blevet klogere på, hvordan man så godt som muligt kan passe på naturen, og hvor skidt det står til med sommerfuglene,« siger Emma Lundberg Topp.

LÆS MERE: Skolernes Skakdag skaber fællesskab blandt elever

I et lokale tæt på står 13-årige Laura Hintze Benjaminsen. Hendes projekt består af en række kokosnødder, hun har fyldt op med fuglemad blandet med smeltet smør, som tiltrækker sommerfugle i naturen.

13-årige Laura Hintze Benjaminsen præsenterer kokosnødder, hvor hun har puttet madding i, som er med til at tiltrække sommerfugle. Foto: Camilla Bidstrup Møller

»Jeg har lært nogle ting, som jeg ikke vidste før. Jeg er blevet klogere på, at sommerfugle også kan camouflere sig. Jeg troede bare, de var lavet af farver,« siger Laura Hintze Benjaminsen og tilføjer:

»Nu føler jeg, at jeg har vist, at jeg gerne vil beskytte naturen.«

Slipper sommerfuglene løs

Som en afslutning på fejringen af Jordens Dag på Gl. Hjortespringskole slipper elever og lærere de sommerfugle løs, som de har haft stående i løbet af ugen.

Ifølge lærer Camilla Leth er det vigtigt, at eleverne får mere viden om de truede dyrearter, heriblandt sommerfuglene.

Elever og lærere slipper sommerfuglene løs, så de bliver mindet om, hvor vigtigt det er at beskytte de truede dyrearter. Foto: Camilla Bidstrup Møller

»Ved at slippe sommerfuglene løs bliver vi mindet om den smukke natur, og om hvor vigtigt det er at tænke på verden omkring os,« siger Camilla Leth.

Andre verdensmål

På Lindehøjskolen har Jordens Dag også været et tema, hvor elever fra 0.8.-klasse har arbejdet med de forskellige verdensmål. Her bliver temaugen afsluttet med åbent hus for forældre, så de kan komme og se, hvad eleverne har arbejdet med i løbet af ugen.

Eleverne har blandt andet lavet modeller af bæredygtige miljøer, indsamlet affald fra naturen og produceret papir af genbrugspapir.

Jordens Dag er en mærkedag, som bliver afholdt den 22. april verden over. Her bliver der gjort en ekstra indsats for miljøet og skabt et øget fokus på vigtigheden af en bæredygtig udvikling.

Har du en anden god historie, så skriv til camilla@herlevbladet.dk

LÆS MERE: VIDEO: Små pruttende grønne monstre indtager gymnasiet

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!