Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Stille, ung og ydmyg – men så svinger han ketsjeren

Det er fjer- i stedet for fodbolden, der trækker mest for den 11-årige Patrick Eilsborg, der lige har vundet DM i sin række og til daglig spiller mod nogen, der er to år ældre.

Der er Patrick på banen, og så er der Patrick uden for banen. Uden for banen er det 11-årige badmintontalent en smule stille, måske genert eller bare velopdragen, men inde på banen sker der noget helt andet.

Cut, smash, clear, der bliver slået hårdt, hoppet og løbet, når den lille og nuvel temmelig unge badmintonspiller drøner rundt og slår på tæven, så det regner med små fjer i luften.

På dagen, hvor han bliver kåret til månedens sportsprofil, foregår det i Skinderskovhallen mod hans far i en opvisningsdyst til ære for Herlev Bladet.

Begge har sved på panden, og det lader ikke til, der bliver taget hensyn, bare fordi fotografen står og knipser. Hverken fra Patrick Eilsborgs side eller faren Dans. Han og hustruen Gitte spiller selv badminton og har tidligere spillet i Danmarkserien, så man kan vist godt sige, at Patrick Eilsborg har badmintonblod i årerne.

En unik DM-mester

Det er nok også derfor, at han på rekordtid, tre til fire år, er blevet så god, at han i foråret kunne kalde sig dansk mester i U11-rækken. Det vurderer ungdomsformand i klubben Herlev/Hjorten Badminton, Thomas Hartwich.

»Jeg kan ikke mindes, at vi nogensinde har haft en U11-spiller, som har vundet DM. Han er ekstremt hurtig, og så kommer han fra en badmintonfamilie«, lyder det fra formanden, som glæder sig til at følge det unge talent.

Det gør forældrene for så vidt også, selvom ambitionerne på nuværende tidspunkt ikke er altafgørende.

»Han er ikke særlig gammel, så der kan nå at ske meget. Lige nu er det vigtigste, at han selv går vildt meget op i det og får en masse oplevelser, når han tager ud og spiller, som han kan tænke tilbage på«, siger de.

Spiller mod de ældre

Og det gør han, og snart venter endnu flere, når Patrick Eilsborg skal op at spille i eliterækken. Det betyder også fire ugentlige træningsgange frem for de nuværende tre.

»Fremover vil jeg hellere satse på badminton end fodbold«, siger den unge DM-mester, der indtil nu også har gået til fodbold.

Men det er fjerbolden, der trækker mest, og ikke kun på grund af sejrene.

»Det er sjovt at spille mod nogen, man ikke kender, og så kan jeg godt li’ at være alene på banen og styre det hele selv«, forklarer han.

Han synes også, det er sjovt at kunne prøve alle de slag af, som han kan, men det er især ’cut’, hvor man ligesom afkorter bolden dens rute, og ’smash’, hvor man skyder bolden hårdt i gulvet, der er hans favoritter. Noget, som de et til to år ældre drenge i klubben ofte får at mærke, når de krydser ketsjere.

Patrick Eilsborg er nemlig så god, at han bliver nødt til at spille mod de ældre drenge, hvis klubben skal finde nogen, der matcher hans niveau.

»I starten blev jeg lidt nervøs over at skulle møde nogle af de større, men det er jeg overhovedet ikke mere«, siger han, der mener, at den ældste, han har spillet imod, går i 8. klasse.

Næste mål for det unge fjerboldtalent har han ikke helt sat sig endnu, men på et tidspunkt kunne han godt tænke sig at blive rigtig god. Så god, at han kan slå sin far og måske så god, at han kan blive professionel, lyder det.

I det tempo og med det rette håndelag ser han ud til at være godt på vej.

Sådan stemmer du på Årets Sportsprofil

Mød de andre her:

Kim Drube, Herlev Taekwondo Klub: Har gjort HI Taekwondo til Nordens bedste klub

Martin Brock, HI Fitness: Glæden er drivkraften, og den gives til medlemmerne

Lisbeth Arent, Herlev/Hjorten Håndbold: – Håndbolden har været med til at forme mig

Elias Idrissi, Herlev Boxing: – Når gongongen lyder, er alt væk

Kenneth Holm Nielsen, Dennis Dyhr Rasmussen, Frank Gyldskov-Redke, Martin Lovén, Fredrik Cöster og Per Rasmussen, HI Bordtennis: Nu går de efter Maze og titlen som Årets Sportsprofil

Danijel Marsenic, BMS Herlev: Det handler om at gribe chancen og kaste sig ud i det

Christoffer Gath, Herlev Eagles: – Det har hele livet været målet at være bedre end min bror

Cecilie og Amalie Leth-Nissen, Hjortespring Golfklub: I medgang og modgang – og golf

Pavla Setina, Herlev Volleyball: – Volleyball er mit livs kærlighed

Du er måske også interesseret i
Send et svar

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!