Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

96-årig snydt af falsk hjemmehjælper

En nu eftersøgt kvinde udgav sig for at være hjemmehjælper.

En politipatrulje kørte lørdag den 11. januar klokken 14.30 til en anmeldelse om et tricktyveri i en lejlighed på Stumpedal, oplyser politiet.

En ukendt kvinde havde henvendt sig til en 96-årig kvindelig beboer og påstået, at hun kom fra hjemmeplejen. Den 96-årige lukkede kvinden ind, og den falske hjemmehjælper begyndte at koge vand til te. Kvinden spurgte pludselig, om den 96-årige kunne veksle nogle penge, fordi hun skulle handle. Den 96-årige havde nogle penge i soveværelset, som kvinden selv gik ind og tog. Kvinden forlod derefter hurtigt stedet. Den 96-årige opdagede senere, at en konvolut med kontanter var stjålet.

LÆS OGSÅ: Falske betjente – sådan gør de

Den mistænkte tricktyv beskrives som:

Kvinde, 30-50 år gammel, 160-180 cm. høj, spinkel kropsbygning, hvid hudfarve, sort, langt hår. Hun talte dansk og var iført sort tøj og en sort frakke
Københavns Vestegns Politi efterforsker sagen og modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

Pas på tricktyve

Trick- og gadetyve er snu og finder på mange påskud for at stjæle på gaden eller i hjemmet. Københavns Vestegns Politi opfordrer borgerne til at følge nogle enkle råd for at beskytte sig mod de langfingrede:

  •  Vær skeptisk, når ukendte personer henvender sig – hjemme og på gaden.
  •  Åben kun døren for folk, du kender. Brug dørspion eller spørg til ærinde uden at åbne. Lav faste aftaler med hjemmehjælpere, håndværkere mv. – spørg gerne efter legitimation. Skilt ikke med, du bor alene – skriv kun forbogstav og efternavn på dørskiltet. 
  • Hold afstand til ukendte personer på gaden, ved indkøb mv. og hold pungen tæt til kroppen. Skjul altid din pinkode og opbevar den aldrig med dit kort.
  • Gå ikke rundt med store værdier – og lad dem ikke ligge fremme hjemme.

Ring hurtigt til politiet, hvis du oplever noget mistænkeligt: 43 86 14 48 eller 114. Ring Alarm 1-1-2 hvis det sker akut.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!