Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

62 nysmittede i Herlev

Det er det højeste smittetal det her efterår.

Smitten har det meste af efteråret haft sit tag i Herlev, men i dag tirsdag når smittetallet nye højder. 62 nysmittede de seneste syv dage svarende til 214 per 100.000 indbyggere, viser de nyeste tal fra Statens Serum Institut.

Læs også: Sådan gik den første dag med mere mundbind 

Lokal løsning 

Herlev er ikke alene om høje smittetal. Hele Vestegnen er hårdt ramt, og det fik Sundheds- og Ældreministeriet, sundhedsmyndighederne og Københavns Vestegns Politi til at indkalde samtlige 11 borgmestre på Vestegnen til et møde i går mandag, hvor en række indsatser blev iværksat for at bremse smitten i kommunerne, herunder Herlev. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Sundheds- og Ældreministeriet.

Her er indsatserne på Vestegnen:

  • Etablering af taskforce. Taskforcen skal håndtere det aktuelle smitteudbrud på Vestegnen og i de tilstødende kommuner. Taskforcen skal blandt andet kigge på, om der skal være yderligere restriktioner.
  • Styrket opsporing- og isolationsindsats. Det betyder blandt andet, at information fra Styrelsen for Patientsikkerhed til kommunerne om konkrete smitteudbrud vil blive intensiveret.
  • Styrket politimæssig kontrol. Politiet intensiverer den politimæssige indsats med at håndhæve blandt andet forsamlingsforbud på 10, åbningstider på restauranter, barer og cafeer samt  forbud mod salg af alkohol efter kl. 22.
  • Intensiveret testning. Region Hovedstadens mobile testcentre vil komme til Vestegnen oftere. De mobile testenheder sættes ind, hvor der vurderes at være behov lokalt. Det sker på baggrund af smittetallenes udvikling og en løbende dialog mellem de berørte kommuner, Styrelsen for Patientsikkerhed og regionen.
  • Målrettet information. Informationsindsatsen målrettet blandt andet forskellige etniske miljøer, forskellige aldersgrupper og andre om blandt andet tilbud om test, isolation og opsporing vil blive intensiveret.
  • Styrket indsats på tværs af myndigheder og uddannelser. Det betyder, at vidensdeling på skole- og uddannelsesområdet på tværs af kommunerne skal sikres. Ligesom vejledning fra myndighederne om inddæmning af smitte på ungdomsuddannelser bliver øget. Det samme gør  fokus på hygiejneindsatsen, herunder klare retningslinjer for rengøring på grundskoler og ungdomsuddannelser.

Derudover opretholdes besøgsrestriktioner på alle plejehjem og sygehuse.

Herlev Bladet følger udviklingen tæt. Hold dig opdateret på heleherlev.dk og på vores Facebookside 

 

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!