Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Ellis vejleder til et sundere liv: “Det har også været en stor hjælp for mig”

Det ligger måske ikke lige til højrebenet, at en manegementkoordinator i en bank bruger sine lørdage på at vejlede i et sundere liv

Alligevel er det lige præcis, hvad manegementkoordinator Ellis Munck Nielsen bruger sin fritid på.

Nogle gang giver det bare meget mere at kunne tale med ‘fremmede’, der har samme udfordringer, som en selv.

Hun står nemlig i spidsen for et helt nyt ‘Kost og motion’ hold i Herlev Country Dance Club. Og her bruger hun sin uddannelse som ernæringsvejleder som afsæt til at undervise i bedre kostvaner på holdet.

»Da jeg startede på uddannelsen som ernæringsvejleder, opdagede jeg, hvor stor værdi det har at dele sine oplevelser og snakke om tingene med andre. Det har været en stor inspiration og hjælp for mig,« siger Ellis Munck Nielsen. Og netop derfor er det også et fokuspunkt på ‘Kost og motion’-holdet.

Tabte selv 10 kilo på fire måneder

Ved at have en åben samtale om udfordringer og udveksle erfaringer begynde Ellis Munck Nielsen også hurtigt selv at se resultater. På fire måneder tabte hun 10 kilo helt uden kostplaner og uden at tælle en eneste kalorie.

»Og nu er jeg nået dertil, hvor jeg ikke længere har et vækkeur til at ringe hver morgen. Jeg vågner af mig selv veludhvilet hver dag og fuld af energi. Og det har en kæmpe betydning for ens livskvalitet,« fortæller Ellis og fortsætter:

»Med små forandringer kan de fleste komme til at leve et sundere liv og få mere overskud og energi i hverdagen, og det er uden tvivl en god idé for mange af os at have fokus på det sundere liv.«

Det nye hold ‘Kost og motion’ begynder til januar og varer halvanden time hver lørdag fra 9:30 til 11:00 i 11 uger i alt. De første 45 minutter handler om kost, og de sidste 45 minutter står på motion i form af enten linedans eller en gåtur.

»I januar, februar og marts i år kørte vi et form for pilotprojekt for personer, der allerede var medlemmer i klubben. Det viste sig at være en stor succes, så nu har vi valgt at brede det ud, så det ikke kun er for klubbens medlemmer,« siger Ellis Munck Nielsen.

Holdet ”Kost og motion’ består af 45 minutters snak om kost og livsstil og 45 minutters motion i form af linedans eller en gåtur. Privatfoto.

Et fortroligt rum

Ellis fortæller, at tre måneder med fokus på kost og motion kan betyde en verden til forskel for de fleste.

»For mig har det betydet en kæmpe stor forskel at kunne tale med andre om de udfordringer, man selv går og oplever,« siger Ellis Munck Nielsen og tilføjer:

»Selvfølgelig har man måske en ægtefælle, venner eller veninder, som man kan dele sine udfordringer med, men nogle gange giver det bare meget mere at kunne tale med ‘fremmede’, der har samme udfordringer, som en selv.«

Hun fremhæver også, at det er et stort plus, at samtalen og motionen foregår i trygge og fortrolige rammer. Så kan man dele alt, man har på hjerte, uden at skulle frygte, at det forlader det fortrolige rum.

Hvis du vil vide mere om det nye ‘Kost og motion’-hold, kan du læse mere på Herlev Country Dance Club’s hjemmeside her.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!