Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Anmelderrost rockmusical kommer til Herlev

Herlev Musical & Teater inviterer herlevitterne indenfor til den banebrydende og rørende rockmusical, RENT, der giver et indblik i, hvordan det var at elske og miste under AIDS-epidemien i 1990’erne.

Hvor Herlev Musical & Teater sidste år spillede rockmusicalen, ’We Will Rock You’, for udsolgte sale, bliver det i år endnu vildere: Den anmelderroste og prisvindende rockmusical, RENT, der første gang havde premiere på Broadway i 1994, kommer nu til Herlev.

RENT tager dig med til 1990’ernes New York, hvor vi følger en gruppe unge kunstnere og deres kamp for at finde kærlighed, lykke og kunstnerisk udfoldelse i en verden, der er præget af fattigdom, sygdom og tab.

»Det er sjældent, at man kan opleve en forestilling, der er så nærværende, fortællende og gennemkomponeret som RENT, og som rammer lige i hjertet i så høj en grad,« siger forestillingens instruktør, Rasmus Krabsen Albeck.

En forestilling, vi alle kan relatere til

Selvom musicalen fortæller om en hverdag, der er repræsenteret i en by mange tusinde kilometer fra Herlev, mener instruktør Rasmus Krabsen Albeck, at forestillingen stadig tilbyder en historie, som vi alle kan relatere til – uanset hvor vi kommer fra.

»I forestillingen bliver vi mindet om, at vi kan miste det hele på et øjeblik, og at vi derfor skal huske at leve i nuet,« siger Rasmus Krabsen Albeck.

I RENT er der nemlig stor fokus på, at vores frihed kan blive taget fra os, når vi mindst venter det. Ifølge Rasmus Krabsen Albeck er det en følelse, som mange af os kan genkende, dengang samfundet blev lukket ned under coronapandemien. 

»Selvom dødeligheden var højere under aids-epidemien, oplevede de i New York også en frihedsberøvelse, som vi gjorde under pandemien,« siger Rasmus Krabsen Albeck.

Derfor glæder Rasmus Krabsen Albeck sig meget til at præsentere en musical, der har noget på hjerte.

»Rørende, fængende og kunstnerisk. Det er uden tvivl, hvad musicalen repræsenterer,« siger Rasmus Krabsen Albeck.

RENT bliver fremført fra den 8. juni til 17. juni i Herlev Teaterbio på Herlev Bygade 30.

LÆS OGSÅ: Herlevit genskaber vikingernes dramatiske og epokegørende tid

Har du en anden god historie, så skriv til camilla@herlevbladet.dk

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!