Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Børnehjælpsdagen mangler hjælpere i Herlev

Der er langt mellem sælgerne af Børnehjælpsdagens traditionsrige Julelotteri i Herlev Kommune. Blot to hold i hele kommunen er tilmeldt.

Julelotteriet er en del af Børnehjælpsdagens traditionsrige indsats for udsatte og anbragte børn og unge – og i den søde juletid er foreningen helt afhængig af foreningenslivets og skoleklassers lotterideltagelse for at give anbragte børn en god jul. Og når børn hjælper børn, så er der også gode penge at tjene til fælleskassen for friske foreningsbørn, skoleelever og medlemmer af klubber, som tilmelder sig årets julelotteri, skriver foreningen i en pressemeddelelse.

Salget af skrabelodderne er en grundsten i mange foreningers, skoleklassers og klubbers fælleskasse – og i Børnehjælpsdagens muligheder for at hjælpe udsatte og anbragte børn, som organisationen har gjort igennem 119 år i dag.

»Indtjeningen fra Julelotteriet satte rekord i 2019. Siden er det desværre gået ned ad bakke af årsager ude af vores kontrol. Men vi er optimister. Vi er jo en del af børnenes sikkerhedsnet, og vi svigter ikke. Men vi har akut brug for flere lotterisælgere. Velgørenhedslotterierne er vigtige for vores økonomi,« siger lotteri- og administrationschef Kenneth Tingberg.

Vi er jo en del af børnenes sikkerhedsnet, og vi svigter ikke. Men vi har akut brug for flere lotterisælgere.

45 anbragte børn og unge i Herlev

Børnehjælpsdagen hjælper anbragte børn og sårbare unge i og fra Herlev hele året, og ingen glemmes i tiden op til jul. Organisationen afholder julefester landet over med gaver og godter. Festerne og andre tiltag løftes af indtjeningen fra velgørenhedslotterierne. De bedst sælgende foreninger tjener over 100.000 kroner til deres fælleskasse og giver samtidig et tilsvarende beløb til Børnehjælpsdagens hjælpearbejde. Nu er julemåneden på vej, hvor det er helt oplagt for foreninger og skoler i kommunen at melde sig på banen – vi mangler nemlig stadig at engagere lotterisælgere i en række kommuner for at kunne dække udgifterne til de mange indsatser for udsatte og anbragte børn rundt i landet.

LÆS OGSÅ: Hjælpeorganisation blæst bagover: 6.B belønnet for stor indsats

»Hver gang telefonen ringer, og der bliver bestilt julelodder, jubler hele kontoret. Børnehjælpsdagen er en lille hjælpeorganisation, som er mere påvirket af konjunkturer end de store organisationer. Men vi har en vigtig sag, en kæmpe rækkevidde og en dedikeret medarbejderstab, som i år må række ekstra ud mod både vores tilbagevendende sælgere og nye foreninger, skoleklasser og sportsklubber, som vil tjene penge til fælleskassen,« siger Kenneth Tingberg, der står klar hos Børnehjælpsdagen til at distribuere lodark ud til flittige julelodsælgere.

Børnehjælpsdagen er en del af de anbragte børns netværk og alle de trænere, lærere, forældre og frivillige ledere som koordinerer lotterisalget over hele Danmark, er en del af Børnehjælpsdagens netværk. Organisationen hjælper op mod 10.000 anbragte børn og udsatte unge i Danmark hvert år.

I Herlev Kommune er der ifølge Børnehjælpsdagen registreret 45 anbragte børn og unge.

Tilmelding som lodsælger kan ske på: www.bhd.dk/lotterier 

FAKTA OM BØRNEHJÆLPSDAGENS JULELOTTERI
Julelotteriet bliver solgt frem til 1. januar 2024 af børn og unge, der er tilknyttet en forening, idrætsklub eller skoleklasse. Et skrabelod sælges for 40 kroner, heraf går 16-17 kroner til foreningen, klubben eller klassen. Der er også gode præmier at hente for dem, der køber julelodderne, der i år har et adventslys som motiv.

ANDRE HISTORIER: Nabo har brugt 250.000 kroner og fire år på at kæmpe mod kunstgræsbane – nu har han fået ret

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!