Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

En harmonisk aften i vinens og åndens tegn

Herlev Festuge har nu nået sin midte. Derfor er der et tiltrængt behov for at få smørret stemmen, så den kan holde til resten af ugens festligheder. Og hvilken bedre måde at gøre det på end til vinsmagning i Præstebro kirke, der scorede topkarakterer fra Herlev Bladets udsendte.

Vinsmagning har været en fast bestanddel af Herlev Festuge i 10 år. Og i år, traditionen tro, fandt den tirsdag aften sted i Præstebro kirke, hvor Vindruen Vinhandel anført af Herlevs skarpeste vinconnoisseur Bo Skou Pedersen og sit veloplagte entourage af vinentusiaster havde medbragt de våde varer til begivenheden med temaet: “Mennesket lever ikke af brød alene”.

Beermoth med tonic 

De knap 100 fremmødte mødtes foran Præstebro kirke, hvor der som velkomstdrink blev serveret en italiensk mixtur af vermouth og øl under navnet Beermoth. Drinken kunne karakteriseres som bitter på bitter med kraftige noter af krydderier. En spids velkomstdrink, der satte store forventinger til resten af arrangementet. Præst Hjørdis Kjærgaard bød derefter de fremmødte velkommen under en smuk sensommerhimmel akkompagneret af bløde trompettoner fra kirketårnet.

En nyhed fra Argentina

Herefter rykkede selskabet videre til kirkens amfiteater. Her blev der serveret en nyhed fra Argentina i form af hvidvinen Butcher’s Cut, som er lavet på Chardonnay-druen. Som det sædvanligvis er med en Chardonnay, havde den en flot gylden farve med sød duft af modne sommeræbler og strejf af fersken. Vinen var meget let og en anelse parfumeret i smagen, men gik som hånd i handske til aftenens musikalske indslag “Long John”, som sammen med sin pianist kom spillende ind på cykel til folks store overraskelse. Her charmerede Long John publikummet med tonerne fra Rolling Stones med veludførte Mick Jagger-dansetrin og blæsende trompetspil, indtil selskabet rykkede inden for i kirken.

Spansk økologi på flaske

Inde i kirken sad forsamlingen rundt om alteret. Her fortsatte den cyklende musik, mens der blev skænket op af en økologisk spansk rosévin ved navn Mesta Tempranillo. Vinen var meget syreholdig og sød med meget krop og en rød erotisk farve, der fik én lyst til endnu et glas. Præst Hjørdis Kjærgaard prædikede hertil om de minder, der kommer af et godt måltid mad med drikke til. Et lille hint om, hvor aftenen ville bære hen.

It’s easy to drink 

Den næste vin, der blev hældt i glasset, var en barolo ved navn Giovanni Viberti Barbera d’Alba med mærkatet: It’s easy to drink. Og det var den også. Med sin mørkrøde farve, fyldige tekstur og let krydrede smag var det en vin i harmoni med sig selv. Balancen mellem syre, garvesyre og sukker var helt eminent. Et godt glas rødvin var også tiltrængt op til det punkt, og nu kunne selskabet så småt tage plads ved de pyntede spiseborde, hvor en ordentlig omgang husmandskost ventede.

Amerika i glasset

Aftenens menu stod på dampende varm efterårsgryde, moste kartofler, friskbagt brød og en spids rødebedesalat leveret af Anthon’s. Det sultne selskab tog for sig af retterne, mens endnu en vin blev opskænket. Denne gang en amerikansk rødvin, der delte vandene ved middagsbordet. Man kan da ikke lave god vin i United Bluff? Men jo, det kan man! Vinen var fra Napa Valley i delstaten Californien og havde en intens duft, der fortsatte hele vejen gennem næseborene til den første tår. Vinen komplimenterede aftenens menu til ug med dens høje alkoholindhold, der fik den til at rinde ned ad et hurtigt tømt glas.

Det amerikanske vintema fortsatte med rødvinen Paso Robles Zinfandel. Endnu engang en hårdtslående sag af en vin med et alkoholindhold på 15 procent, der med sin krydrede smag gjorde kinderne røde, maden endnu bedre og humøret højere. I baggrunden kørte Long John på højeste decibel til tonerne af Gasolins klassiker “This is my Life” til stor begejstring for selskabet, der skrålede lystigt med på melodien.

Fadervor og portvin

Præst Hjørdis Kjærgaard udbragte herefter en velsignelse for en vellykket aften, der nu skulle sluttes af med æblekage og portvin. Portvinen gik under navnet Taylor’s Reserve Tawny Port. Med sit læderfarvede udseende og fornemme blødhed gled den sødt ned med æblekagen.

Man siger, at i vinen findes sandheden. Det er ren poesi på flaske. Med guds velsignelse sluttede vinsmagningen i Præstebro kirke, der i sandhed var en harmonisk og velskænket aften med vin og åndelighed. Sláinte og på gensyn næste år!

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!