Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Indianernes sti: På Broadway i Lindehøj

Børnehavebørn skildrer i musical, hvordan de indfødte i Amerika måtte overlade jorden til blegansigterne.

»Alle veje, parallelle, undtagen Broadway

Som borer sig skråt ind gennem byen, båt-båt.«

Broadway er et navn de fleste – i hvert fald voksne – kender. Måske har de selv været på den lange vej i New York, eller også har de i hvert fald hørt om vejen, som er centrum for den store bys teaterliv.

Når børnehavebørn i Herlev skal opføre en musical, kan man derfor tænke, at det er nærliggende, at Broadway er den røde tråd i fortællingen med henvisning til teaterhistorien. Men det er der ikke tale om. Det er en helt anden historie om Broadway, som fortælles.

For ikke så mange år siden fandt musicalens bagmand J.C. Holland om, at Broadway oprindelig er en indianersti. Og netop fordi dens forløb er bevaret, er vejens hældning meget anderledes end de øvrige veje på Mahtatten. Den vikler sig på tværs modsat de øvrige snorlige gader i storbyen.

Børnehavebørn kan meget mere, end man lige tror

Processen er vigtig

På den måde fik J.C. Holland idéen til musicalen Indianer-man, hvor Broadways udvikling ses fra indianernes synsvinkel. Den vilde natur og totempæle bliver til skyskrabere med tusindvis af biler, der kører rundt omkring. Blegansigterne havde taget magten.

I et halvt år har de i Børneinstitutionen Lindehøj arbejdet frem imod at præsentere musicalen, J.C. Holland har skrevet stykket og sangene dertil, og udover børnene har øvet, har de også bygget kulisser. I nogle perioder mere end andre, der har jo for eksempel også været jul i mellemtiden. Fra januar har det taget mere og mere til.

»Processen er lige så vigtig som forestillingen,« siger institutionens leder Fønne Toft.

Kulisserne til musicalen er sat op på Herlev Gymnasium, hvor børneinstitutionen har fået lov til at låne fællessalen.

»Vores egne lokaler er for små til at have plads til ret mange tilskuere. Et år lånte vi lokaler i Lindehøjkirken, men der var heller ikke plads nok,« fortæller hun og er godt tilfreds med pladsforholdene på gymnasiet.

Holder dampen oppe

Børneinstitutionen Lindehøj har ansat J.C. Holland, som er uddannet skuespiller, i en stilling som drama- og musikkonsulent. Indianer-man er den fjerde musical, som han står bag i løbet af de sidste par år i Lindehøjs regi. Han blev uddannet skuespiller midt i 1980’erne og har en lang karriere bag på diverse teaterscener og i film og tv-serier. Det er i høj grad forestillinger for og med børn, som han har specialiseret sig i de sidste mange år.

Holland er selv klædt ud som indianer i Indianer-man, og engagementet og glæden ved samarbejdet med børnene stråler ud af ham.

»Børnehavebørn kan meget mere, end man lige tror,« fastslår han og nævner, at de kan lære tekster, som egentlig er ret svære.

Der er børn, der bliver kede af det undervejs, og nogen der lige skal på toilettet, men i det store hele formår børnene fra Lindehøj på imponerende vis at holde dampen oppe og spille skuespil og synge i mere end en halv time i den generalprøve, som Herlev Bladet overværer på Herlev Gymnasium, som er første gang, at de spiller hele stykket igennem.

Dagen efter er det tid til at spille stykket for forældre, søskende og bedsteforældre.

Og så skal det nævnes, at det ikke er et stykke, som ender trist, budskabet om kærlighed kommer på bane, og det gælder, uanset hvordan Broadway ser ud.

LÆS OGSÅ: En tidligere musical fra Lindehøj med dinosaurere

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!