Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Lokal testmedarbejder: Man skal ikke frygte en test i næsen

Lasse Brock fra Herlev arbejder som testmedarbejder i et testcenter, der poder gennem næsen. En testmetode, som nogen kan frygte, og som nu er blevet et supplement til den offentlige teststrategi.

En podningspind, der finder vej ind bag næsen, hvor eventuelle viruspartikler sidder, kan virke skræmmende og utrolig ubehageligt. Men det er måske noget, som flere og flere danskere kommer til at prøve i fremtiden, da regeringen i sidste uge åbnede op for, at antigentestene, der også kaldes hurtigtests, og som fortages gennem næsen, skal supplere den offentlige testindsats. 

Den 23-årige Herlevborger Lasse Brock, der er testmedarbejder ved det private testcenter Copenhagen Medical A/S, som foretager hurtigtests gennem næsen, beroliger nu de mange mennesker, der kunne frygte en hurtigtest. 

»Der er mange, som frygter at blive podet i næsen. Men i næsen er der intet i vejen, som der er i svælget, hvor tungen kan være en forhindring. Der er nem og fri adgang,« siger han og fortæller, at han selv er blevet podet mange gange i næsen. 

»Personligt synes jeg faktisk, at det er federe at blive podet i næsen. Selvfølgelig er det smag og behag. At blive podet i halsen kan give brækfornemmelse, mens det er en  lidt underlig følelse at blive podet i næsen, fordi man ikke er vant til at få ting derop,« fortæller den lokale testmedarbejder, som udover at  være poder også læser på den sundhedsvidenskabelige fakultet på Københavns Universitet.

Ikke alle kan tage en test

En  hurtigtest gennem Falck blev fra i lørdags et tilbud i offentlig regi som et supplement til de kendte podninger i svælget og bruges ved screening af bestemte grupper og arbejdspladser eller i forbindelse med begivenheder. I går kom det frem, at yderligere tre private teststeder har indgået en aftale med regeringen og regionerne, hvilket betyder, at 200.000 danskere hver dag kan få foretaget en hurtigtest gennem næsen. Et af dem er Copenhagen Medical A/S, hvor Lasse Brock arbejder. De to andre er henholdsvis SOS International og Aarhusvirksomheden Carelink 

Sundhedsstyrelsen anbefaler ikke, at personer med symptomer eller nærkontakter bruger antigentesten.

De offentlige PCR-tests, der foretages i svælget, er også under opskalerering, og de forventer at kunne analysere godt 130.000 tests dagligt.

Læs mere om, hvorfor Lasse Brock blev testmedarbejder, og hvordan det er at være en del af smitteopsporingen  i denne udgave af Herlev Bladet. 

 

 

 

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!