Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Tidsplanen for bymidten holder

Herlevs nye bytorv vil stå færdigt i 2022, og det 11-etager høje kontorhus, der vil indeholde en del af det nye rådhus, kan åbne dørene året efter, oplyser CASA A/S.

Planen om, at det nye bytorv i Herlevs bymidte vil stå færdigt i 2022, og det 11-etager høje kontorhus, der skal indeholde en del af Herlevs nye rådhus, holder, oplyser CASA A/S, der på vegne af ejendomsselskabet NREP opfører den nye bymidte. Den oprindelige tidsplan lød på, at den endelige røde snor skulle klippes i sommeren 2021, men den tidsplan blev senere justeret. Og den nye plan ser altså ud til at holde.

Og nu kommer der ifølge CASA A/S for alvor fart på byggeriet efter, at de første byggetilladelser er faldet på plads.

»Herlev er landets tredjemindste kommune i geografi og er i indbyggertal mindre end gennemsnittet, og vi har konstant fokus på at forny og styrke Herlev som lokalt velfærdssamfund. Med byggetilladelsen til et udvidet bymidtecenter, med markant kontorhus ud mod byens travle veje og med gode offentlige transportmuligheder, understøtter vi begge mål: om Herlev som en handelsby og som fællesskabets by. Jeg er overbevist om, at resultatet vil blive en stor gevinst og et vartegn for Herlev,« siger borgmester Thomas Gyldal Petersen (S).

LÆS OGSÅ: Herlev får fast testcenter

135 nye lejeboliger

Renoveringen af Herlev Bymidte gik i gang i efteråret, hvor det eksisterende center blev sikret og afstivet. 1. februar startede selve montagen af de elementer, der skal udgøre den nye Føtex, som bliver en central del af det nye Herlev Bymidte.

Det eksisterende butiksområde i Herlev Bymidte vil blive gennemgribende moderniseret og udvidet med 4.000 m2, og kommer, når det er færdigt, til at bestå af kælder, stueplan og førstesal centreret omkring den ny og større Føtex, foruden 20-25 nye butikker samt erhvervslokaler og parkering.

I seks-otte etager over bymidten bygges ca. 135 nye, attraktive lejeboliger i størrelsen 50-130 m², hvoraf de første ligeledes vil stå færdigt i løbet af 2022. På taget af butiksdelen etableres et gårdmiljø til de nye beboere samt parkering og cykelparkering, som vil kunne benyttes af både beboere og bymidtens gæster. De fleste lejligheder får vestvendt altan, som dermed vil bidrage til livet mod gårdrummet.

Nu kommer der for alvor fart i bygningen af den nye bymidte. Foto: Henrik Lüthcke
Nyt kontortårn

På hjørnet af Herlev Hovedgade og Herlev Ringvej opføres et helt nyt kontorhus på 11 etager, der bliver et markant nyt vartegn for Herlev Bymidte og for Herlev generelt. I bunden af bygningen etableres det nye bycentrums ‘borgertorv’, hvor Herlevs beboere kan komme i direkte kontakt med Herlev kommune. Det nye rådhus indtager de første etager, mens de øverste af husets etager indrettes som almindelige kontorlejemål.

NREP har udviklet det nye by- og handelscentrum sammen med Aaarstidernes Arkitekter og Arkitema. Den overordnede tanke er fra 2023 at samle de borgervendte dele af rådhuset med butikker, liberale erhverv, sundhedshus, fitnesscenter og de nye leje-lejligheder i en ny dynamisk bymidte, som desuden vil ligge som en station på den kommende letbane, der forventes klar i 2025. En anden del af rådhuset kommer til at ligge i Hjortespring. Beslutningen om at flytte det nuværende rådhus til to nye matrikler var ikke en, der blev taget uden mange politiske sværdslag. 

Hele projektet i bymidten forventes færdigbygget i slutningen af 2023.

LÆS OGSÅ: Kommunen advarer: Isen er usikker 

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!