Der er stor glæde blandt børn og voksne, efter at de første Galloway-kvæg fredag formiddag bliver lukket ud på græs på den nye dyrefold ved Fedtmosen.
Galloway-kvæg vil gennem deres afgræsning fremme biodiversiteten i området og skabe grobund for mere vild natur, da gødning er et vigtigt levested, der gavner mange arter af planter, dyr og svampe.
Det betyder, at jo flere måneder om året kvæg går på græs, jo større positiv effekt er der af gødningen. Da Galloway-kvæg har dobbelt hårlag, der beskytter mod kulde og regn, skal de netop græsse året rundt.
ANDRE HISTORIER: Et år er gået: Forpagter af medborgerhusets køkken gør status
Et samarbejde
Fedtmosens grund er en del af både Herlev Kommune og Gladsaxe Kommune, hvorfor Herlev har etableret dyrefolden som et samarbejde med Gladsaxe.
For at markere samarbejdet er Herlevs borgmester, Thomas Gyldal Petersen (S), og Gladsaxes borgmester, Trine Græse (S), også mødt op for at indvie dyrefolden.
»Det er skønt, fordi køerne kommer til at græsse Herlev-græs og Gladsaxe-græs. Så markerer vi også, at vi to kommuner passer på vores natur,« siger Thomas Gyldal Petersen.
ANDRE HISTORIER: Borgere: Hjælp til parkinsonramte skal være mere synlig
»Vores samarbejde har kunnet gøre, at vi har kunnet lave en endnu større fold, hvilket bare er en stor bonus,« siger Trine Græse.
Udover Fedtmosen skal også etableres dyrefolde ved Smørmosen og ved Lindholm, hvor Smørmosens dyrefold skal græsses af to Galloway-kvæg, og Lindholmens fold bliver kun afgræsset periodevis af køer, heste, grise og får.
Der bliver let adgang til foldene, hvis man ønsker at opleve naturen i området til fods eller se dyrene helt tæt på.
Et kort over dyrefoldene kan ses på dette link.
Har du en anden god historie, så skriv til camilla@herlevbladet.dk
Der er lukket for kommentarer