Vil tiltrække flere lærlinge til letbane-byggeri
Det glæder Herlevs borgmester, at Hovedstadens Letbane har indgået samarbejde med Bygherreforeningen for at få entreprenørerne til at oprette flere lærepladser.
Der uddannes ikke tilstrækkeligt med faglærte til bygge- og anlægsbranchen, og det går ud over store anlægsprojekter som for eksempel etableringen af den kommende letbane, der skal gå igennem Herlev.
Derfor vil Hovedstadens Letbane gøre en indsats for at tiltrække lærlinge. Det fremgår af en pressemeddelelse.
Det skal blandt andet ske via en ny partnerskabsaftale, man har lavet med Bygherreforeningen, om projektet ‘Byg med unge-alliancen’. Et toårigt projekt, der blev oprettet i 2019 med det formål at hjælpe 20 bygherrer og få skaffet 150 ekstra praktikpladser på Sjælland og i hovedstaden. Det er støttet med 4,5 millioner kroner.
Fælles ansvar
Initiativet glæder Herlevs borgmester Thomas Gyldal Petersen (S):
»Landets store bygherrer har en vigtig opgave i disse år med at få uddannet flere unge på deres byggeprojekter. Det er et fælles ansvar og en samfundsforpligtelse, hvis vi skal have vendt udviklingen. I Herlev har vi stort fokus på at få uddannet flere faglærte i byggeriet, og vi er derfor også glade for, at Hovedstadens Letbane har taget opgaven på sig og løfter sin del af ansvaret,« siger borgmesteren i pressemeddelelsen.
Krav om lærlinge
Udover det nye samarbejde har Hovedstadens Letbane betinget sig, at de entreprenører, der bygger letbanen, skal sikre et minimum antal lærlinge på mindst 58 årsværk, mens byggeriet står på. Indtil videre er man oppe på fem.
»Hvis det skal lykkes at skabe flere lærepladser på de store anlægsprojekter, er det nødvendigt at tænke og handle anderledes og ikke være bange for at prøve forskellige ting af. Derfor er vi glade for at indgå en partnerskabsaftale med ‘Byg med Unge-alliancen’, som skal medvirke til at styrke indsatsen og tiltrække endnu flere lærlinge til letbanebyggeriet,« siger bestyrelsesformand i Hovedstadens Letbane, Jakob Tho- masen.
LÆS OGSÅ: Letbanetog bliver grønne
Ifølge Danske Regioners prognose vil der i 2025 mangle cirka 70.000 faglærte. En stor del af dem vil mangle inden for byggeriet fordi mange ældre går på pension og der ikke uddannes nok nye.
Der er lukket for kommentarer