Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

250 kilo legoklodser: Der bygges intensivt i kirken

Lindehøj Kirke havde torsdag i vinterferien inviteret lokale børn og deres forældre til at lege med lego. Både for at skabe aktivitet en dag i ferien, men også for at udbrede budskabet om kirken og dens indhold.

Lindehøj Kirke blev bygget i 1969, og det skulle have været et usædvanligt hurtigt kirkebyggeri.

Det gik også hurtigt torsdag i vinterferien i 2024, da 55 børn og hel del voksne i løbet af en dag byggede løs med 250 kilo legoklodser i kirken til flere imponerende bygninger. Kirken havde arrangeret, at børn kunne komme og bygge en by af 250 kilo legoklodser, som organisationen ‘Børn & Tro’ kom forbi med, inden de tog dem med igen til en ny kirke.

»Lego er noget, som alle kender, uanset om man er barn eller voksen, og vi vil gerne invitere folk indenfor, både de som er vant til at komme her, eller de der er her for første gang, så finder vi en fællesnævner, og vi vil gerne give børnene en god oplevelse i vinterferien,« siger børne- og ungdomsmedarbejder i Lindehøj Kirke, Jonas Kaltoft Ægidius.

»Nogle af dem er kommet her hele deres liv, mens andre er her for første gang,« siger han om deltagerne i kirken i dag.

Men hvad har legoklodser med tro at gøre? 

»Vi gør det både for at imødekomme en masse børn og skabe fællesskab, men også for at gøre kirken synlig og fortælle om vores budskab,« siger han.

Vi bor tæt på kirken, og jeg så på Facebook, at det var der

Også bibelfortælling

Udover lego var der fælles samling i kirkerummet med sang og bibelfortælling, og børnene og deres forældre fik også informationer om kirkens børneklub og familienetværk.

Kristina Findalen var en af dem, som var i Lindehøj Kirke for første gang. Det er ikke fordi, hun er kirkefremmed, men det plejer at være Herlev Kirke, som hun kommer i, og hvor hendes datter er konfirmeret. Men hun valgte at tage i Lindehøj denne dag med sin ni-årige søn Frederik.

»Vi bor tæt på kirken, og jeg så på Facebook, at det var der og tænkte, at det var en god måde at bruge en dag i vinterferien på,« siger hun og nævner, at hun synes, at dagen har levet op til alle forventninger.

I FCKs farver

Sønnen Frederik, der har været i Lindehøj Kirke før, har bygget et tårn på cirka en meter i blåt og hvidt sammen med sin ven Mathias, der også har været i kirken tidligere.

»Det er fordi, det er FCK’s farver,« siger de om farvevalget og tilføjer:

»Det har været svært at finde nok hvide klodser.«

Men det lykkedes. De fortæller også, at der er kommet en lille Lego-banan derind, og det er Kristina, som har foreslået, at de laver en tagterrasse på bygningen. De to drenge har haft en god dag, også med det som foregik i kirkerummet.

»Jeg kan godt lide at komme her, men det er allerbedst, når der er lego,« lyder det fra Frederik.

LÆS OGSÅ: Lindehøj Kirke er engageret ude i verden

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!