Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Åbningsfest dag 2: Menneskemylderet fortsatte fredag

Herlevborgernes opbakning til den tre dage lange åbningsfest for det nye Herlev Bymidte Center fortsatte fredag, hvor blandt andet Jas & Mika og Anna David stod for underholdningen.

Både udenfor og inde på gangene i det nye Herlev Bymidte Center, der fredag fortsatte sin åbningsfest, var der proppet med mennesker. Umiddelbart så det ud som om, man skal mange Herlev By Night’er tilbage for at kunne matche den store tilstrømning af nysgerrige herlevborgere.

Mens mor og far plyndrede de 22 butikker i centret, parkerede teenagebørnene uden for på Springvandstorvet og hyldede deres idoler fra Youtube, kendisparret Jas & Mika, der med Mikkel Rugholm (ham med ballondyrene, red.) som mikrofonholder inviterede de unge på scenen og svarede på alle mulige spørgsmål fra deres mange fans. Især spørgsmålet om, hvornår de mon skulle have barn, var der åbenbart mange fans, som brændte efter at høre svaret på. Et svar, der blæste lidt i vinden. Det skal siges, at det unge par med de borgerlige navne, Jasmin og Mika, er gift og lever af at poste sjove og skæve videoer med hinanden på Youtube.

LÆS OGSÅ: Åbningsfest trak folk til bymidten

Efterfølgende var der meet-and-greet, hvor fansene kunne komme helt tæt på parret, få en autograf og et foto. Man besluttede dog for at kunne nå alle at springe autografen over, da køen var så lang, at den nåede helt ind og ud igennem tunnellen til parkeringspladsen ved kirken. Til sidst blev der taget gruppebilleder for at kunne lydprøverne til næste kunstner.

Artiklen fortsætter under billedet.

Meet-and-greet med Jas & Mika foran bymidtecentret. Noget rigtig mange gerne ville. Fotos: Kenneth Hougaard.

Sang uden spørgsmål

Efter at de tunge, mørke skyer havde regnet af, gik Anna David på scenen og tiltrak et lidt ældre publikum. Hun brød igennem med sangen ‘Fuck dig’ fra 2005, så hendes repertoire var mere for de tilbageværende forældre, der gik shop-amok i centret under Jas & Mika og nu meget passende kunne tage sig en shoppe-pause og synge med på deres ungdoms-hits. Måske forbavsende for nogen var der også en håndfuld endnu ældre fans, som stod helt oppe foran og kunne ‘Tæt på’, ‘Fighter’ og andre af Anna Davids hits udenad.

»Kom nuuuu,« råbte sangerinden på et tidspunkt til menneskemængden, der var betydeligt reduceret i forhold til Jas og Mika, og der skulle da også lidt ekstra til at trække de fremmødte op. De ville nok bare stå og have sig en hyggestund, inden turen gik hjem til sofaen og ‘Vild med dans’ – men hun gjorde, hvad hun kunne.

»Sidst jeg spillede, prøvede jeg for første gang, at publikum kunne stille mig spørgsmål, og det skulle jeg aldrig have gjort. Nogle af de spørgsmål, der gik igen, var, ‘hvor mange gange har du vundet Krejlerkongen, og hvor mange børn har du, og hvad hedder de?’,« lød det fra Anna David, der på trods af lidt opfordringer foran scenen ikke gjorde noget lignende denne gang.

Til gengæld sang hun Springvandstorvet pænt op blandt med en coverversion af Lars H.U.G.’s ‘Lille Natsværmer’ og godt akkompagneret af sin guitarist Søren Heller.

Artiklen fortsætter under billedet.

Anna David med guitarist Søren Heller på Springvandstorvet fredag aften. Fotos: Kenneth Hougaard.

Fællessang med Ryce

Efter Anna David gik fra scenen tog ‘No promises’-hitmageren, Bryan Rice, over. Sjovt er det, at de hitmæssigt er nogenlunde samme generation, da de begge brød igennem lydmuren i 2005 med hver deres hit. Selvom Bryan Rice ikke formåede at lokke flere til Springvandstorvet, fik han som sin forgænger i den grad underholdt dem, der var. Fællessang var nøgleordet i hans set, hvor forbavsende mange kunne hans sange ned til mindste bogstav, og måske ikke overraskende og så alligevel var det, at hans afsluttende nummer (gæt selv hvilket), fik folk til at ile til scenekanten og skråle med, så man skulle tro, der var mindst dobbelt så mange.

»Jeg havde ikke forestillet mig, at jeg skulle komme i Herlev bymidte og på den måde gå hjem med sådan en følelse i kroppen,« sagde den ydmyge sanger efterfølgende og var helt benovet over de mange, der sang med, så det kunne høres vidt og bredt.

Artiklen fortsætter under billedet.

Bryan Rice lagde Springvandstorvet ned med sit storhit ‘No Promises’. Fotos: Kenneth Hougaard.

En rigtig BRO

Fredagens bymidtefest sluttede af med teenagernes nok bedste BRO, der sang ‘Jeg ku’ gøre dig glad’, hvilket han uden tvivl gjorde de fremmødte foran scenen, der stod på skuldrene af hinanden for at give Kevin Andreasen, som han rigtig hedder, deres mobil. I rigtig mange tilfælde tog han også imod den og filmede eller tog billeder af sig selv med fans’ne i baggrunden. Det virkede næsten til at være en fast del af jobbet, hvor kendte sange som ‘Sydpå’ og coverversionen af ‘Jeg vil la’ lyset brænde’ selvfølgelig også blev spillet. Eller rettere sunget, for der var kun BRO til at stå på scenen. Resten blev klaret af autotune og en forstærker/mixerpult.

I morgen lørdag fortsætter festen blandt andet med Rasmus Bjerg. Læs mere her.

Se det store billedgalleri fra den tre dage lange åbningsfest i Herlev Bladet næste uge.

Kevin Andreasen kendt under kunstnernavnet BRO sluttede andendagen af fejringen af Herlev Bymidte Center af med hvinende tilråb fra glade teenagere, der ville have ham til at forevige øjeblikket. Fotos: Kenneth Hougaard.
Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!