Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Betinget fængsel i sag om tvang og vold

En søn og dennes 68-årige mor er blevet frifundet for psykisk vold mod mandens ekskone, men har fået betingede straffe for andre lovovertrædelser.

Anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi havde lagt op til en grov sag om psykisk vold mod en kvinde, der ifølge tiltalen i flere år måtte leve med, at hendes nu tidligere mand og hans mor udsatte hende for nedværdigende, forulempende og krænkende adfærd på en måde, så hun måtte indordne sig under de to’s regler og krav for at undgå konflikt. Blandt andet fremgik det, at de to forsøgte at tage parrets fælles barn fra hende.

Nu er der imidlertidig faldet dom i sagen ved Retten i Glostrup, og heri fremgår, at manden og hans 68-årige mor frifindes i spørgsmålet om psykisk vold (paragraf 243). Til gengæld har de begge fået betinget domme tildels for overtrædelse af Straffelovens paragraf 260 for ulovlig tvang, mens sønnen også dømmes for 17. november 2021 at have fået sin tidligere hustru til at underskrive et dokument, som hun troede var en vuggestueplads, men i virkeligheden var en overdragelse af forældremyndigheden til manden. Det bemærkes, at kvinden er ordblind og uden danske læsekundskaber.

Sønnen fik ved domsafsigelsen 60 dages betinget fængsel, mens moren fik 30 – begge med krav om samfundstjeneste.

LÆS OGSÅ: Snød mor og hustru til at afskrive sit eget barn

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!