Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Mystik: Hvor er kært kunstværk fra bymidten blevet af?

Markant skulptur er ikke kommet igen, efter bymidten blev genindviet. Hvor er det mon blevet af? Herlev Bladet forsøger at finde svaret.

Hvor er Kærlighed henne? 

Det kan mange mennesker ofte spørge sig selv om. 

Det er dog et ganske konkret spørgsmål, når flere læsere har spurgt Herlev Bladet, hvor en bestemt form for Kærlighed er blevet af. 

Det handler nemlig om en skulptur med dette navn, som har stået i Herlev Bymidte siden 1999 og i mere end 20 år frem, indtil centret blev renoveret fra 2020. 

En stor og flot skulptur, som vi ikke har så mange af i Herlev, og som er en del af Herlevs kunsthistorie

Flere undrer sig 

Herlev Bymidte stod klar igen i efteråret, men uden Kærlighed, som er udført af den nu afdøde kunstner Steffen Lüttge og finansieret af Herlev Bladet, som gav værket til bymidten, borgerne og byen i en gave for 300.000 kroner. 

»Vi er flere, som undrer os over, hvad der er blevet af kunstneren Steffen Lüttges skulptur, som stod i centret Herlev Bymidte på det lille torv foran Bog og Idé. Jeg kan ikke se den nogen steder i det nye center, hvor jeg tænker, den hører til. En stor og flot skulptur, som vi ikke har så mange af i Herlev, og som er en del af Herlevs kunsthistorie,« lyder det fra Michael Bjerring Mesnikow, som er en af dem, der har henvendt sig til Herlev Bladet. 

En Herlev-dreng 

Herlev Bladet forsøger at finde svar på, hvor kunstværket er, og om der er planer om, at det skal op igen. 

Vi er i løbende kontakt med ejendomsselskabet NREP, som stod for renoveringen af bymidten. De har gennem en måned lovet at undersøge sagen, men de er endnu ikke vendt tilbage med svar.  

Kunstneren bag værket Steffen Lüttge var i øvrigt en rigtig Herlev-dreng, som voksede op i byen og endda var kunstnerisk konsulent i kommunen en periode, inden han  blev fuldtidskunstner. 

Han døde i 2016, 70 år gammel. 

LÆS OGSÅ: Et andet velkendt kunstværk i Herlev er genopstået

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!