Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Sundhedsstyrelsen: Drop den store Halloweenfest og slikuddeling

Både skolernes efterårsferie og Halloween er lige på trapperne. Men Sundhedsstyrelsen er nu ude med en række anbefalinger, som for mange Herlevborgere kan få betydning den kommende tid.

Det er slut med de tradtionelle efterårsaktiviteter som fakkeloptog, udklædningsfester, slikindsamling hos naboerne og indendørs arrangementer med for mange mennesker. Sundhedsstyrelsen er i dag kommet ud med nye anbefalinger for efteråret, med særligt henblik på den fortsående efterårsferie og Halloween.

»Vi står lige nu midt i en epidemi, hvor vi skal gøre tingene lidt anderledes, end vi plejer. Også efterårsferien skal planlægges lidt anderledes, end vi er vant til, for at vi kan forebygge smittespredning med ny coronavirus, mens vi holder ferie (…),« siger  Helene Probst, konstitueret vicedirektør i Sundhedsstyrelsen blandt andet i en pressemeddelelse fra Sundhedsstyrelsen.

I deres anbefalinger er fokus på at omtænke traditionerne og begrænse samværet til færre mennesker:

  • Omtænk efterårets traditioner. Ved Halloween og andre efterårsarrangementer bør man finde på andre aktiviteter end fakkeloptog, udklædningsfester og slikindsamling fra dør til dør. Arranger i stedet en Halloween-fest for en mindre gruppe børn, der i forvejen ses ofte. Det kan være den nærmeste familie eller nærmeste venner. Erstat i år slikindsamling fra dør til dør med andre aktiviteter som udhuling af græskarhoveder, en udendørs skattejagt eller et klippe-klistre værksted med Halloweenpynt. Hvis man serverer slik, så er anbefalingen, at man sørger for at det er indpakket eller portionsanrettet.
  • Vær udenfor så meget som muligt. Risikoen for at blive smittet med coronavirus er mindre, hvis man er udendørs, fordi det er lettere at holde afstand, der er bedre luft, og der er typisk færre ting, som mange rører ved. Derfor er det en god ide at opfordre børnene til at være udenfor og selv lave udendørsaktiviteter med dem. Det kan være at gå på legeplads, gå ture i naturen, lave bål, samle kastanjer, finde flotte blade eller dyr i naturen.
  • Vær sammen med de nærmeste. Hvis vejret ikke er til at være udendørs, så bliv hjemme og hyg jer med familien eller den nærmeste omgangskreds. Find et brætspil frem, læg et puslespil, se en film, lav kastanjedyr, græskarhoveder eller bag en kage.
  • Drop festen på tværs af familier. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man begrænser antallet af mennesker, som er samlet. Derfor bør den større fest på tværs af familier aflyses. Jo flere man er samlet, des større risiko for smittespredning.
  • Husk de kendte anbefalinger. Have fokus på håndhygiejne, rengøring, være sammen i kortere tid, sørge for god udluftning med gennemtræk og forsøge at holde 1 meters afstand til hinanden.

Sundhedsstyrelsen opfordrer til, at man husker, at smitteforebyggelse er vigtig, men at børns trivsel ikke må glemmes. Derfor skal man være opmærksomme på, at de bliver isoleret eller ensomme.

Dagens coronatal

Herlev er stadig blandt de byer i Danmark, som er hårdest ramt af smitten. De seneste syv dage er 28 testet positive for corona, hvilket svarer til 97 per 100.000 indbyggere – et tal, som stadig er langt over bekymringsgrænsen på 20 per 100.000 indbyggere. Det viser tal fra Statens Serum Institut.

Læs også: Færre unge i Herlev er smittet 

Læs også: Knap hver anden Herlevborger er blevet testet 

Læs også: Nu bør du bære mundbind hos lægen 

Læs også: Herlev: laveste smittetal sammenlignet med nabokommunerne 

Læs også: Herlevs restriktioner bliver landsdækkende 

Læs også: Sådan fordeler smitten sig i Herlev 

Læs også: Mundbind på restauranter 

Læs også: Opfordring til Herlevs unge – bliv hjemme 

Læs også: Smitten stiger fortsat i Herlev 

Læs ogå: Forsamlingsforbud på 50 

Læs også: Smitte på skoler 

Læs også: Det betyder smittestigningen for Herlev 

Læs også: Lang ventetid på coronatest 

Læs også: Gyldal til Herlevborgerne: Vi er under pres 

Herlev Bladet følger udviklingen tæt. Hold dig opdateret på heleherlev.dk og på vores Facebookside 

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!