Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Debatindlæg: Miljøskandale i Herlev Nord – Vesterled Sø trænger voldsomt til en oprensning.

Debatindlæg fra Svend Aage Eeg, Vesterled G.F., Herlev Kommune, og Claus Bruun, Søbredden, Furesø Kommune

Som borger i Herlev er vi dybt bekymret for den miljømæssige tilstand af Vesterled Sø og Hyldemosen Sø, som er to sammenhængende søer i den nordlige del af kommunen. Disse søer modtager alt spildevand og sediment fra store vejområder, vejvandet er fyldt med tungmetaller, olie og kulbrinter, som er skadelige for både mennesker og dyr.

I 15 år har ca. 3.000 borgere kæmpet for at få renset søerne og få renset spildevandet før udledningen i de to søer. Vi betaler hvert år de to forsyningsselskaber Hofor og Novafos 80 millioner kroner for miljøvenlig håndtering og rensning af vores spildevand. Men det har ikke hjulpet meget, for der ligger stadig 1,5 meter slam i begge søer.

LÆS OGSÅ: Tilskud til børnepasning i eget hjem er en win-win-situation

Nu er der endelig kommet en positiv nyhed: Herlev Kommune har givet tilladelse til Hofor til at rense Hyldemosen Sø med en særlig teknik, der minimerer spredningen af slammet under oprensningen. Det er et vigtigt skridt i den rigtige retning, og vi glæder os over, at projektet vil være færdigt i løbet af 2023.

Det er uacceptabelt, at Furesø Kommune, som ellers profilerer sig som ’grøn’, lukker øjnene for denne miljøskandale

Men vi er ikke i mål endnu. Vesterled Sø skal også renses op, for at rede naturen og slammet vil fortsætte med at forurene vandet i Tibberup Å, som løber videre til Jyllinge Fjord. Problemet er, at Furesø Kommune ejer en mindre del af Vesterled Sø, og de har indtil videre nægtet at være med til en oprensning. De har heller ikke taget ansvar for at stoppe Novafos’ udledning af urenset spildevand i søen, hvilket efterlader store mængder slam hvert år.

Det er uacceptabelt, at Furesø Kommune, som ellers profilerer sig som ’grøn’, lukker øjnene for denne miljøskandale. Derfor opfordrer vi til at indgå i et samarbejde med Herlev Kommune om en fælles løsning for Vesterled Sø. Det er på tide, at Furesø tager deres del af ansvaret.

Furesø Kommune har fået mulighed for at svare, men er ikke vendt tilbage.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!