Et år er gået: Forpagter af medborgerhusets køkken gør status
Hakan Christensen overtog sidste år sammen med sin mor køkkenet i Herlev Medborgerhus efter Ricky Døngart, der efter nærmest at være blevet en institution i Herlev, valgte at stoppe for at prøve noget andet.
I mange år har Ricky’s Køkken stået for maden i Herlev Medborgerhus med stor succes, så derfor var det nogle store sko, som ‘Kejserens Køkken’, den nye forpagter, skulle udfylde ved overtagelsen sidste år.
Nu er der gået et år og lidt mere, hvorfor det er nærliggende at spørge manden bag gryderne, hvordan det så er gået?
»Det har været et ekstremt år på alle måder. Kun positivt. Ricky har jo kørt det op til en fabelagtig forretning, som har eksisteret i omkring 20 år, så det har gjort det nemt at overtage, og vi er bare kørt videre,« fortæller Hakan Christensen, der sammen med sin mor står bag Kejserens Køkken.
LÆS OGSÅ: Tronskifte i Herlev Medborgerhus
Han tilføjer:
»God service, god mad, god betjening, så kommer folk igen,« lyder det fra kokken, der er glad for de faste rammer, som medborgerhuset giver ham – også selvom de mange arrangementer kan betyde en arbejdsuge på langt over 37 timer.
»Når huset kører på maks., så er der eddermame travlt. De fire mødelokaler og den store sal kan være fyldt op både om formiddagen og om aftenen,« forklarer han, der indtil videre har erfaret, at især efterårssæsonen frem mod jul og nytår er travl, mens det ebber lidt ud i forårsmånederne.
Samarbejde med ungdomsskolen
Men ingen af delene afskrækker ham:
»Der er fuld knald på nu, og det er skønt, og den der sikkerhed i jobbet er jeg rigtig glad for. Det er bare fedt at kunne udfolde sig og være i stand til at gøre det selv nu efter at have gjort det for andre i mange år. Nu har vi også fundet rammerne på huset og på køkkenet. Så nu i forhold til sidste år er sol og måne, nat og dag. Det hele kører 100 gange mere glat nu end i starten, og nu kan vi klare mere,« forklarer han, der også har et samarbejde med Herlev Ungdomsskole.
»Vi har en aftale med ungdomsskolen om at give nogle unge, som har det svært, lidt arbejdserfaring, så vi prøver at få dem i gang og give dem lidt selvstændighed,« fortæller Hakan Christensen, der blandt andet får hjælp til opvask og afrydning med god succes.
nu i forhold til sidste år er sol og måne, nat og dag. Det hele kører 100 gange mere glat nu end i starten
»Vi havde én fra Færøerne, der var blevet mobbet i skolen og var sky. Han var hos os tre fire dage om ugen, og efter otte måneder var han en helt anden person. Han fik selvtillid. Det er jo fantastisk, men desværre kunne jeg ikke en gang få lov til at beholde ham, for pludselig skulle han ud og være håndværker,« forklarer kokken, der er glad for at kunne hjælpe nogle af de unge videre.
Artiklen fortsætter under billedet.
Måske kommende herlevborger
Hvordan har herlevborgerne taget imod jer?
»Vi får nogle gange næsten for meget ros,« griner kokken, der nævner, at de også serverede mad til Herlev Festuge, hvor de fik udsolgt.
Efter lidt overvejelse kommer han dog i tanke om, at de faktisk har fået én negativ kommentar.
»Det var sidste år, hvor vi til et arrangement skulle servere en masse fadøl, men løb tør for ølglas, og så måtte vi servere i plastikkopper, og det var der en, der bestemt ikke brød sig om,« griner den lattermilde Hakan Christensen igen.
Hvad kan du bedst li’ ved jobbet?
»Der er aldrig én dag, der er ens, og vi er jo i huset, så jeg er næsten hver dag med til alle arrangementerne. Når der for eksempel er søndagsjazz med jazzklubben, så står vi selv og hører jazz, og for nylig havde vi en Dire Straits-koncert (cover) med fuldt hus, og så står vi jo og hører med, og det er bare fedt, det gør dagene sjove,« lyder det fra kokken, der ikke kun er blevet glad for medborgerhuset.
»Jeg er begyndt at slå rødder. Jeg bor i Nordvest (København, red.), men overvejer at flytte til Herlev på et tidspunkt, når der er penge til det. Ja, jeg kunne godt forestille mig at blive herlevborger.«
Der er lukket for kommentarer