Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Stort cykelløb får måske start i Herlev

Torsdag blev det meldt ud, at Herlev skal være en af startbyerne i et stort cykelløb i anledning af Storebæltsbroens 25-års jubilæum, men ifølge arrangøren er der endnu ikke landet en aftale om det med Herlev Kommune.

Af en pressemeddelelse udsendt af Belgian Cycling Club den 29. december fremgår det at: ‘Der er to forskellige distancer, når Storebæltsbroen til september skal fejres med et stort motionscykelløb. Den ene er på 85 km og den anden er på 160 km. Begge ruter bringer deltagerne fra Sjælland til Fyn med mål ved Nyborg. Starten for den korte rute, også kaldet ‘Medio Fondo’  går fra Korsør. Den lange rute, ‘Gran Fondo’ starter derimod i Herlev, som i mange år har spillet en nøglerolle i motionscykelløbet Århus-København, som Mogens Gamst, der selv er fra Herlev, var initiativtager til og arrangør af gennem 17 år.’ Det fremgår også af løbets hjemmeside, hvor man køber billetter, at Herlev er den ene startby. Historien om cykelløbet blev gengivet i flere medier.

Men fredag fortæller Mogens Gamst til Herlev Bladet, at der endnu ikke er indgået en aftale med Herlev Kommune om, at Herlev skal være startby.

»Vi håber, at Herlev bliver startby, men der er endnu ingen aftale, så Herlev er ikke bekræftet,« siger han.

Hvorfor arrangørerne af det store cykelløb valgte at melde ud, at Herlev skulle være startby og sælge billetter til et cykelløb med Herlev som startby, før der var indgået en aftale om det, vil Mogens Gamst ikke svare på.

Han fortæller, at omkring 700 cyklister allerede har tilmeldt sig cykelløbet, og heraf har cirka halvdelen tilmeldt sig den rute, der altså måske får start i Herlev. Mogens Gamst håber, at kunne indgå den endelige aftale om Herlev som startby, så snart kommunen åbner igen i det nye år.

Af pressemeddelelsen fremgår det også, at Gran Fondo Storebælt finder sted den 2. september 2023, som er under Herlev Festuge. Det fremgår også, at arrangørerne forventer 10.000 deltagere fordelt på de to ruter. På løbsdagen er Storebæltsbroen lukket for almindelig trafik i retning fra Sjælland til Fyn fra klokken 16 til klokken 19.30. Ifølge Mogens Gamst er der indgået en endelig aftale med den anden startby, som er Korsør.

LÆS OGSÅ: Ung golfspiller fra Herlev kan blive proffesionel 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!