Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Dansk Golf Union: Rekordmange vil stadig gerne spille golf

Se hvordan medlemsudviklingen er gået i Hjortespring Golfklub og naboklubberne.

Modsat så mange andre steder gik antallet af aktive medlemmer i de danske golfklubber frem under corona-krisen og nåede historiske højder, og dér har det stort set ligget lige siden.

Ifølge en pressemeddelelse fra Dansk Golf Union (DGU) ligger det samlede medlemstal i Danmark opgjort pr. 30. september 2023 på 163.024, og det er ifølge medlemsorganisationen kun 841 medlemmer færre end sidste år.

ANDRE HISTORIER: Lancerer største kampagne nogensinde

»Det kan lyde mærkeligt, når vi har mistet medlemmer, men vores medlemstal for 2023 er en utroligt positiv nyhed. Vi vidste, at det ville blive et svært år og havde forventet en nedgang på cirka 5.000 golfspillere. At vi stadig er stort set lige så mange er en stor cadeau til golfklubbernes indsats for at finde nye golfspillere og fastholde de eksisterende. Og det understreger, at golf er en sport med bred og tidløs appel,« siger DGU-formand, Lars Broch Christensen, i pressemeddelelsen.

Sammenlignet med antallet af medlemmer før corona, 148.570, er der altså stadig mange, der gerne vil svinge køller og betræde de grønne plæner.

Herlev følger tendensen

Nøjagtig samme tendens svarende til en 0,5 procents tilbagegang ses også i Hjortespring Golfklub, hvor antal medlemmer er gået tilbage med ni fra 1.656 til 1.647. I 2019 var der i Hjortespring 1.584 aktive spillere.

»Tilslutningen til golf har nået et nyt niveau i Danmark. Under corona har grupper af borgere, som vi måske ellers ikke havde set på golfbanen, fået øjnene op for alt det, som sporten kan i forhold til at dyrke fællesskaber, konkurrere, få naturoplevelser og bevæge sig,« fortsætter Lars Broch Christensen videre i pressemeddelelsen, hvor det også fremgår, at der er en klar overvægt af mandlige golfspillere. De udgør 67,2 procent af spillerne. Antallet af spillere under 18 år er igen faldet.

Der er pt. 185 golfklubber i Danmark – én mindre end sidste år.

 

Af diagrammet fremgår, Hjortespring Golfklub og naboklubberne følger landstendensen og er gået lidt tilbage, mens Smørum er den eneste, der er gået frem i antal medlemmer. Kilde DGU.
Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!