Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Fem gymnasieelever: Hvad tænker de om, at der mangler en hel årgang på Herlev Gymnasium & HF?

Der er ingen nye elever på Herlev Gymnasium & HF dette skoleår, da der er et stop i elevoptaget. Herlev Bladet har spurgt en håndfuld gymnasieelever om, hvad de tænker om det.

Hvad synes eleverne om, at der er et stop i optag af elever i skoleåret 2022/2023? Hvordan kan de mærke, at en hel årgang mangler? Og hvad betyder det for de nuværende elevers hverdag?

Det har Herlev Bladet spurgt en håndfuld nuværende gymnasieelever om under et besøg på Herlev Gymnasium og HF.

Stoppet i elevoptaget skyldes, at Herlev Gymnasium & HF er en del af regeringens nye fordelingsaftale, hvor eleverne på en række udvalgte Gymnasier fra næste år bliver fordelt efter forældrenes indkomst eller afstand til skolen for at styrke elevsammensætningen på skolen.

Få et overblik over reglerne for elevfordelingen for skoleåret 2023/2024 her. 

Hibet Bilen, 18 år. Går i 3.c

Hibet Bilen (th.). Foto: Line Egebjerg Knudsen.

Synes du, det er godt eller skidt, at der ikke er nogle nye 1.g elever eller 1.HF?

»Jeg synes, det er meget skidt«

Hvorfor det?

»Der er ikke noget liv på skolen mere. Det er deprimerende. Engang plejede den her skole at være fuld af liv, og nu er der jo ikke nogen ude på gangene. Og det har ikke gjort fællesskabet bedre, at der er så lidt«

Hvordan kan du mærke, at der mangler en hel årgang?

»Man plejede bare at snakke rigtig meget på tværs af klasserne i starten. Da jeg var 1.g’er snakkede jeg med nogle fra 2.g også, og jeg kendte også nogle fra 3.g. Vi snakkede på tværs af klasserne. Nu er der næsten ikke nogen at snakke med. Det er jo også spændende at få nye 1.g’er ind. Det er nye menneker, og det giver bare et eller andet«

Hvad betyder det for din hverdag?

»Det gør det lidt deprimerende at komme i skole. Man går rundt ude på gangene, og der er ledige klasselokaler alle vegne. Før plejede man at løbe hen til kantinen for at få en plads, og nu kan alle bare komme til, fordi der ikke er nogen«

Magnus Miller. Foto: Line Egebjerg Knudsen.

Magnus Miller, 19 år. Går i 3.t

Synes du, det er godt eller skidt, at der ikke er nogle nye 1.g elever eller 1.hf?

»Hvis jeg skal være helt ærligt, så har jeg faktisk ikke lagt specielt meget mærke til det. Der er mange af de andre, der snakker om, at det virker ret tomt, men nogle gange føles det som om, at de bare siger det til læreren uden det nødvendigvis er sandt. «

Hvordan kan du mærke, at der mangler en hel årgang?

»Der er ikke nogen som helst forskel. Jeg kan ikke mærke det ved, at se på antallet af personer«

Hvad betyder det for din hverdag?

»Ikke rigtig noget. Ikke andet end at der sker flere ting«

Så du tænker ikke over, at der mangler nogle, når du går på gangene?

»Nej, slet ikke. Det er ikke noget jeg tænker over i dagligdagen. Det er mest i forhold til arrangementerne, at der er langt færre personer der deltager. Men der er også nogle af festerne, jeg tror det var den første fest, der blev aflyst, fordi der ikke var nok der meldte sig«

André Papineau Gottlieb. Går i 3.b

André Papineau Gottlieb. Foto: Line Egebjerg Knudsen.

Synes du, det er godt eller skidt, at der ikke er nogle nye 1.g elever eller 1.hf?

»Jeg ser lidt blandet på det. Der mangler nogle til events og fester og sådan. Det er jo lidt tomt. Men omvendt synes jeg også, at der er færre moduler der bliver aflyst, fordi lærerne har mere tid. Men jeg kan ikke umiddelbart se, hvorfor det er nødvendigt, at der skal mangler en hel årgang«

 Hvordan kan du mærke, at der mangler en hel årgang?

»Det er bare tomt. Der er ikke lige så mange, som der har været de to andre år, jeg har været her. Men jeg tror også, at vi får nogle ekstra ture, fordi vi får samme mængde penge, som hvis de havde været der«

Hvad tænker du om, at I får ekstra ture?

»Det synes jeg da er fint, nu hvor vi mangler en årgang. Vi kan da ligeså godt bruge de penge, vi har«

Hvad betyder det for din hverdag?

»Ikke rigtig noget. Jeg snakker alligevel mest med 3.g’erne.«

Amanda Hansen. Foto: Line Egebjerg Knudsen.

Amanda Hansen, 19 år. Går i 3.s

 Synes du, det er godt eller skidt, at der ikke er nogle nye 1.g elever eller 1.hf?

»Jeg synes det er nederen, fordi jeg synes det gør, at er bliver mere tomt på skolen. Og man kan godt mærke, at der mangler en hel årgang. Nu mangler der jo også 1.hf’ere, så det er alligevel halvdelen af skolen, som ikke er her«

Hvordan kan du mærke, at der mangler en hel årgang?

»Sidste skoleår var der mange flere på gangene, eller som man snakkede i kantinen. Når man sidder ude i kantinen, så er der måske tre borde, hvor der sidder nogle. Hvor sidste år, så var alle borde bare fyldt«

Hvad betyder det for din hverdag?

»Jeg synes, det gør det mere tomt, og der mangler helt klart mange mennesker. Og der er også mindre, man kan snakke med. Jeg er f.eks. med i festudvalget, og der er færre, der melder sig til. Der er ikke nogle nye, som man kan oplære i det. Der mangler ligesom den der dynamik mellem 3.g’ere, 2.’gere og 1.g’ere. Og alle traditioner kommer jo til at dø ud nu. Det synes jeg er lidt trist«

Lejla Saiti, 18 år. Går i 3.c

Lejla Saiti (tv.). Foto: Line Egebjerg Knudsen.

Synes du, det er godt eller skidt, at der ikke er nogle nye 1.g elever eller 1.hf?

»Det er ikke en god ting. Man kan mærke det når man går på gangene. Der er meget tomt. Man møder også mange af lærerne ude på gangen, fordi de ikke har så mange elever, som de havde før«

Hvordan kan du mærke, at der mangler en hel årgang?

»Det er bare sådan tomt. Nu så har vi stormøde i auditoriet, hvor vi før i tiden havde det i hallen. Altså der er så få elever, at der er plads til os i auditoriet nu. Det er ikke en dårlig skole, så det giver bare ikke mening«

Hvad betyder det for din hverdag?

»Jeg kan godt mærke, at vi er jo de store elever nu, som går i 3.g, og at man ikke kunne tage imod nogle fra 1.g og lære dem op her på skolen.«

 

Herlev Bladet har også talt med Jan Vistisen, der er rektor på Herlev Gymnasium & HF. Han fortalte om fordele og ulemper ved, at det der mangler en hel årgang dette skoleår. Det kan du læse om i denne uges avis.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!