Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Nomineret til årets frivillige: Charlotte hjælper til med alt i klubben

I mere end 30 år har Charlotte Gyde været med i alle hjørner af Herlev/Hjorten Squash. Nu er hun nomineret til at blive årets frivillige i dansk idræt.

»Det er telefonfis, det her!«

Charlotte Gyde fra Herlev/Hjorten Squash var ikke i tvivl, da hun blev ringet op og fik fortalt, at hun var en af de nominerede til årets frivillighedspris i dansk idræt. 

Det var slet ikke noget, hun havde forestillet sig. Til sidst blev hun dog overbevist, da stemmen fra Danmarks Idrætsforbund (DIF) lød mere og mere seriøs.

»Så begyndte jeg at tude,« fortæller hun. 

Charlotte Gyde har i mere end 30 år været aktiv i Herlev/Hjorten Squash, og DIF skriver blandt andet i begrundelsen for hendes nominering, at hun ’har et utal af kasketter på i foreningen og hjælper til med ALT i klubben fra kioskarbejde til fondsansøgninger.’

En squash-familie

Charlotte Gyde er ikke meget for fokus på hende selv, men fremhæver, at Herlev/Hjorten Squash har et kæmpehold af frivillige, som er med til at holde klubben kørende som en af landets største og bedste squashklubber. 

Når hun alligevel modvilligt skal tale om sin egen indsats nævner hun, at hun har svært ved at begrænse sig, når det gælder opgaver i klubben. 

»Når der bliver foreslået nye ting, siger jeg: ’Det vil jeg også gerne være med’, måske lidt for meget en gang i mellem,« siger hun. 

Charlotte Gyde er en del af en squash-familie, hvor både hendes mand og svoger er aktive i klubben, og hvor hendes børn også spiller eller har spillet. 

Det var hendes mand Søren, som fik hende med i klubben for over 30 år siden. 

»Han var blevet kasserer i en ung alder som 24-25 årig,« fortæller hun. Og siden er der nærmest ikke gået en dag, hvor hun ikke har tænkt på squash og klubben. 

Charlotte Gyde kan da spille squash, som hun udtrykker det, men det er ikke på banen, at hun først og fremmest har gjort sig særligt bemærket, det er i alt det praktiske udenom. 

På meget kort tid kan du få pulsen op, tabe kilo, og så er det sjovt

De helt små 

Udover hendes generelle indsats som alt-mulig-dame lægger DIF særligt vægt på hendes initiativer i klubben for de helt unge medlemmer. 

Hun har blandt andet søsat Skole Squash og et hold for de helt små spillere på bare 3-5 år. 

Det skete på et tidspunkt, hvor hendes egne børn var blevet store. 

Charlotte Gyde ser en stor værdi i, at helt små børn spiller squash. 

»Der er udvikling i det, og de kan blive hos os i et miljø, hvor vi tager os godt af dem. Samtidig kan deres forældre spille sideløbende,« siger hun. 

Er Charlotte Gyde ikke glad for at være i rampelyset, så er hun tilfreds med, at der falder omtale af på Herlev/Hjorten Squash. 

Både klubben og sporten har haft det svært de senere år. Medlemstallet i den lokale klub er faldet fra cirka 900 før corona til nu omkring 600, fortæller hun. Konkurrencen fra den beslægtede padel-sport har været hård. 

Hun er selv blandt dem, som kæmper for fremgang og søger fonde, og i Herlev har man unikke træningsbetingelser i forhold til andre steder og tiltrækker en hel del medlemmer uden for kommunen.  

Puls og vægttab

Charlotte Gyde lægger vægt på, at squash er en sport, som forudsætningsløse i alle aldre kan gå i gang med. 

– Hvad er det, som er fantastisk ved squash? 

»På meget kort tid kan du få pulsen op, tabe kilo, og så er det sjovt,« siger hun overbevisende. 

Lørdag 6. januar skal Charlotte Gyde for en gangs skyld ikke være aktiv i squashklubben i Skinderskovhallen i det nordlige Herlev. Her skal hun – med sin mand som ledsager – deltage i det traditionsrige DR-show Sport 2023 i Herning, hvor blandt DIFs årets frivillige-vinder skal findes. 

Vinderen modtager 75.000 kroner, hvoraf 25.000 kroner går til den frivillige ildsjæl personligt. De øvrige 50.000 kroner går til idrætsforeningen, som modtageren af prisen er tilknyttet.

Der er tre nominerede til prisen, og de to øvrige vil modtage 10.000 kroner hver. 

 

Hvad er squash? 

Squash er et ketsjerspil og spilles på en lukket med fire vægge, oftest med deltagelse af to spillere. En lille bold skal slås op mod frontvæggen. 

 

LÆS OGSÅ: Da Herlev vandt sølv på hjemmebane

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!