Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Alle SFO’er i Herlev spiller floorball: “Bolden kan godt være lidt svær at ramme”

Traditionen med Floorball Cup for alle SFO’erne i Herlev er genoptaget. Børnene skal kæmpe for at vinde, have det sjovt, og så bygger turneringen bro til foreningslivet.

Der er spænding, drama, jubel, skuffelse, grin og lidt gråd, når nogen har slået sig med en stav, i luften. 

»Kommer vi i finalen?« spørger et barn. Det vides endnu ikke. 

»Vi er i hvert fald i semifinalen,« svarer en voksen. 

Stedet er Annekshallen i Herlev Hallerne, her er der to baner, hvor 0-1. klasseelever fra SFO’er på alle Herlevs folkeskoler spiller floorball – indendørs hockey – denne mandag. Om tirsdagen er  turen kommet til 2.-3. klasserne.

Vi ser det som en brobygning til idrætslivet

Bro til foreninger

En gruppe pædagoger har fået arrangementet op at stå og er i gang med at genoplive den gamle traditionen, hvor SFO’erne i Herlev mødes nogle gange om året i turneringer  i forskellige sportsgrene. 

»Vi vil gerne give børnene i SFO nogle oplevelser, de får prøvet konkurrencegenet af på en sjov måde, og de går op i at vinde, men først og fremmest skal de have det sjovt, og vi har et pædagogisk sigte med dagene her i fællesskab,« siger pædagog Jimmi Nielsen, der har været med til at arrangere dagene. 

Udover floorball er der foreløbig kommet en fodboldturnering op at stå til efteråret. 

Når det gælder floorball, arrangeres det i samarbejde med Herlev Florball Club, og fodboldturneringen bliver gennemført med IF Hjorten. 

På den måde er der en forbindelse til foreningslivet, som børnene eventuelt kan gå videre ind i. 

»Vi ser det som brobygning til idrætslivet. Det kan være, at nogle af dem efterfølgende vil gå til noget,« siger Jimmi Nielsen. 

SFO'erne i Herlev spiller floorball. Her erBjørn Lyshøj (tv) nyder dagen med floorball i Annekshallen, her er Bjørn Lyshøj med brødrene Nilas (i midten) og Noah Hilsløv
Bjørn Lyshøj (tv) nyder dagen med floorball i Annekshallen, her sammen med brødrene Nilas (i midten) og Noah Hilsløv. Foto: Thomas Frederiksen

Rigtig sjovt

Otte-årige Bjørn Lyshøj fortæller, at han allerede har spillet tre kampe og tror, at hans hold fra SFO’en på Kildegårdsskolen Vest kommer i finalen.

»Det er rigtig sjovt. Det er en lille bold, som godt kan være svær at ramme, men jeg har scoret et mål, og vi har også vundet,« fortæller han. 

Der er guld- og sølvmedaljer til nummer et og to, og bronze til både nummer tre og fire på de to turneringsdage. 

SFO'erne i Herlev spiller floorball
Floorball i Annekshallen med deltagere fra alle SFO’er i Herlev. Foto: Thomas Frederiksen

 

LÆS OGSÅ: Herligt at gå i skole når der er ishockey på skemaet 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!