Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Politikere har vedtaget ny busrute trods massive protester

Det sydvestlige Skovlunde skal ikke længere betjenes af ordinære busruter, når letbanen er indført. Til gengæld ønsker politikerne, at der i stedet skal være en servicebus til at dække området.

181 høringssvar, hvoraf de fleste argumenterede for at bevare busruten langs Harrestrupvej, og 88 underskrifter fra folk, der havde skrevet under på det samme.

Men lige lidt hjalp det. Et flertal i Ballerup Kommunes klima- og miljøudvalg har fastholdt det udspil til et nyt busnet, som skal hænge sammen med den kommende letbane, som kører langs ringvejen i blandt andet Herlev. Det betyder, at hele den sydvestlige del af Skovlunde skal have nedlagt sine busruter til stor frustration for beboere og kolonihaveejere samt borgere i landsbyen Harrestrup, som får mere end en kilometer til nærmeste busstoppested.

Linje 142 på Harrestrupvej.
Busruterne på Harrestrupvej bliver nedlagt. Arkivfoto: Thomas Frederiksen

 

Passer med passagerer

Politikerne har dog bedt forvaltningen om at komme med et nyt forslag til en ny servicebus-linje, der skal betjene dette område.

»Det har vi gjort ud af, at vi skal have den bedste sammenhæng med letbanen, så flest muligt bruger den kollektive trafik. Og så er det bedre, at bussen kører der, hvor den samler flest passagerer op, på Harrestrupvej er der ingen passagerer til den ene side,« siger formand for klima- og miljøudvalget i Ballerup Kommune, Hella Hardø Tiedemann (S).

Hun har ellers tidligere over for Herlev Bladet udtalt, at borgernes protester mod ændringer har påvirket hende, og hun så meget alvorligt på deres indvendinger. Det står hun ved og fremhæver, at politikerne har bedt forvaltningen om at finde en løsning med en servicebus, som kan tilgodese borgerne i det sydlige Skovlunde. Til mødet havde forvaltningen udarbejdet tre scenarier, men det var ikke tilfredsstillende i politikernes øjne, der skal findes en bedre løsning.

Jeg føler, at der sidder nogle i forvaltningen, som ikke lytter til borgerne og ikke forstår os

Lyder sørgeligt

Det er Gert Petersen fra det sydlige Skovlunde, som har samlet underskrifter sammen. Han er særdeles skuffet over politikernes beslutning.

»Det lyder sørgeligt, at det er gået så uhindret igennem med så mange indsigelser. Jeg føler, at der sidder nogle i forvaltningen, som ikke lytter til borgerne og ikke forstår os. I stedet kører de bare igennem med Movias dagsorden,« siger han og nævner, at han har afleveret flere forslag til busruter til både politikere og forvaltning. Han havde håbet, at politikerne havde sagt fra, men glæder sig dog over, at der var to nej-stemmer i udvalget, socialdemokraten Per Mortensen og SFs Taner Genc.

Gert Petersen afventer dog, hvad der nu kommer ud af forslaget til en ny servicebusrute, som skal dække det sydlige Skovlunde.

»Jeg er kommet med flere forslag til ruter, de kan bare tage en af dem op af skuffen,« siger han.

Fakta:

Sådan ændres busruterne i Skovlunde

  • Linje 145 (Skovlunde st. – Skovlunde st.) og 155 Herlev st. – Mileparken – Herlev st.) skal nedlægges.
  • Linje 142 (Skovlunde st. – Flintholm st.) får ny ruteføring ad Bybjergvej-Ejbyvej i stedet for Ballerup Boulevard-Harrestrupvej.
  • Der oprettes en bybuslinje mellem Malmparken St. via Skovlunde og Erhvervskvarteret ved Mileparken til Herlev.

LÆS OGSÅ: Også i Herlev ændres busruterne, når letbanen kommer

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!