
Kurt giver plads til både sorg og glæde
Både kunstneren Kurt Sørensen selv, kirken og menigheden fandt det oplagt, at hans værk ‘Glæde og sorg’ skal stå i Skovlunde Kirke. Det var der også kommunal opbakning til.
»Jeg skulle til møde. Gik ind ad døren til kirken, men måtte kante mig mellem barnevogne. Inde fra selve kirken hørte jeg sang fra babyer. Senere samme da skulle være en bisættelse, og blomster var ankommet. Buketter lå på bordet og gulvet, hvor også barnevognene stod.«
Sådan beskriver menighedsrådsformand Connie Hartz et møde med Skovlunde Kirke en dag som mange andre. Livets store kontraster viste sig for hende, glæde og sorg. Noget som markeres i kirken. Netop derfor giver det for hende rigtig god mening, at et særligt kunstværk har fået permanent plads i kirken.
Personligt har jeg både oplevet glæde og sorg i kirken ved begravelser, bryllupper og konfirmationer
Oplagt til kirke
Nu har Skovlunde Kirke et kunstværk ved navn 'Glæde og sorg', som står på mellemgangen i kirkecentret, hvor lysindfaldet giver et særligt skær, og folk ude på Lundebjerggårdsvej også kan se på det udefra. Kunstneren bag er den lokale Skovlunde-borger Kurt Sørensen, som fremhæver, at kirken er et oplagt sted for dette værk.
»Det giver næsten sig selv, personligt har jeg både oplevet glæde og sorg i kirken ved begravelser, bryllupper og konfirmationer,« siger han.
Tidligere har værket været midlertidigt udstillet i kirken, og her fik Kurt Sørensen flere henvendelser om, at det ikke kunne stå i kirken permanent. Nu har han solgt 'Glæde og sorg' til Skovlunde Kirke, et køb som Ballerup Kommune har støttet med 25.000 kroner, hvilket kommunens kultur- og fritidsudvalg besluttede sig for. Udvalget havde flere medlemmer i Skovlunde Kirke, da kunstværket blev præsenteret ved en fernisering for nylig.

Også foran børnehave
Kurt Sørensen har boet i Skovlunde, siden han var barn og er maskiningeniør. Han har således arbejdet mange år med stål, i de senere år har han udviklet det i en kunstnerisk retning. Idéen til 'Glæde og sorg' fik han, da han en dag købte 20 kilo messing, her var en kugle iblandt, som han fandt så skøn, så han besluttede sig for, at den skulle være centrum for et kunstværk. Her faldt det naturligt at skabe to ansigter, som var inspireret af Ying og Yang, med messingkuglen i midten.
Kurt Sørensen har præget Skovlunde med sin kunst, og det er anden gang, at han får et permanent værk placeret på Lundebjerggårdsvej. I 2020 blev 'Et kærligt skub mod fremtiden' foran daginstitutionen 'Himmel og hav' indviet, det står udendørs og kendes af alle lokale, som bevæger sig forbi i området.

LÆS OGSÅ: Genbrugsplast og kunst i et
Der er lukket for kommentarer