Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Historisk sejr: BMS Herlevs ligahold for herre vandt over Danmarks bedste baskethold

En fyldt Herlev hal med glade tilskuere var onsdag aften vidne til en historisk sejr, da BMS Herlevs ligahold for Herre vandt over basketholdet Bakken Bears efter en spændingsfyldt og lige kamp.

Onsdag aften spillede BMS Herlevs ligahold for herre en fantastisk kamp på hjemmebane mod Danmarks bedste baskethold Bakken Bears, der endte med en historisk sejr på 78-71 til Herlevs basketdrenge.

Jesper Lundin, der er sportschef for BMS Herlev, og som også har det overordnet ansvar for holdet er stolt og glad over basketdrengenes præstation.

»Vi slog dem (Bakken Bears, red.) med ligaens yngste hold. Det betyder rigtig meget, at det kan lade sig gøre med vores egen arv – homegrown spillere, som det kaldes i basket. Altså med spillere, som er opdraget i vores klub,« siger sportschefen og tilføjer:

»Og det viser jo også bare at al den tid og arbejde, man lægger i det, er det hele værd, og at drengene udvikler sig og bliver dygtigere inden de flyver fra reden,« siger han.

Derudover fortæller sportschefen at Bakken Bears har domineret dansk basket i over 20 år, og at de har et fuldtidsprofessionelt hold med mange udenlandske spillere, og holdet spiller også i Champions League. I BMS Herlev har de kun én udenlandsk spiller – Eamonn Joyce fra USA.

En lige kamp

Kampen blev spillet i Herlev Hallen, der var fyldt med spændte og glade tilskuere, der bakkede Herlevs basketdrenge op. Første periode vandt Bakken Bears 17-20, men anden periode fik BMS Herlev vendt kampen og førte med 7 point ved halvleg.

»Det var en lige kamp fra start til slut. Men man sad alligevel med den der fornemmelse af, at lige pludselig, så rykker de. Man tænkte, det ender nok med at Bakken vinder, men det gjorde de ikke. Drengene var seje og blev ved,« fortæller Jesper Lundin.

I 2. halvleg lagde Bakken Bears et stort fysisk pres på basketdrengene fra Herlev, men BMS Herlev holdt ved, og det gode forsvar, kampgejst og fantastiske skud sikrede dem sejren. Og med sejren onsdag aften har BMS Herlev nu overhalet Bakken Bears i basketligaen.

»Det er meget meget sjældent, at det sker. Det er ikke sket i over 20 år. Så det er jo historisk,« fortæller sportschefen og tilføjer:

»Men det gælder om at nyde det, for sådan kommer det nok ikke til være, når sæsonen er slut,« siger han.

Læs opslaget om kampen på BMS Herlevs Facebookprofil her.